07/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted 2 Kommentarer
Sjokoladepai
Denne kan du fint bake en dag i forveien om du ønsker å planlegge litt.
Dette trenger du:
- 1 pose paimiks fra Det Glutenfrie Verksted – det følger med to mikser i en pakke og du bruker da den ene
- 1 egg
- 80 gram smør
- 60 gram melis
Dette trenger du til fyll:
- 4 stk gelatinplater
- 0,75 dl rårørsukker
- 1 dl helmelk
- 150 gram 70% sjokolade
- 2 ts pulverkaffe
- 1 egg
- 2 ss sukker
- 300 gram kesam
- 300 gram vaniljeyoghurt
- Friske bær til pynt, og gjerne litt sitronmelisse.
Dette gjør du:
Paibunn:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av miksen.
- Legg deigen kaldt i minimum 30 min.
- Legg deigen på en silkon/ bakematte og kjevle ut til en passe form og størrelse.
- Kle en paiform med deigen og prikk bunnen med gaffel før du steker i ca 10 min på 200 grader.
- Avkjøles.
Fyll:
- Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 min.
- Bland sukker, helmelk, sjokolade og kaffepulver i en kjele og rør til sjokoladen har smeltet. Ta kjelen av varmen og tilsett de bløtlagte gelatinplatene og la de smelte i sjokoladeblandingen.
- Pisk egg og sukker til luftig eggedosis, og tilsett så sjokoladeblandingen, kesam og vaniljeyoghurt og pisk lett sammen.
- Hell blandingen i paiformen og sett den kaldt i minimum 3 timer før servering.
- Pynt med friske bær og sitronmelisse før du serverer.
God fornøyelse!
Kommentarer
06/07/2022 av Kjell Olav Nuntun
Jeg lager kjempegode fyrstekaker av disse paibunnene. Bruker 1 pose paibunn, følger oppskrift, tilsetter litt vaniljesukker eneste. Etter 10 min i ovnen på 200 grader heller jeg på (1 pk ferdig mandelmasse 500 gr, samt 1 pose Freia makronmasse som blandes med 3 ss varmt kokt vann) mandelmasse, setter inn i ovnen igjen og 35 min på 200 gr igjen. Blir knallgode!! Har av og til blandet 2 pk ferdig mandelmasse med kokt vann istedet, eller 3 pk makronmasse også med kokt vann til tykk litt rennende masse. Også prøvd med å blande marsipan i mandelmasden og uansett alle blitt knallgode til fornøyde gjester. Denne paibunnen passer veldig godt til det aller meste av paier, salte og søte, friske og syrlige.
07/07/2022 av Monica
Hei Kjell Olav, den oppskriften høres helt nydelig ut og skal definitivt testes ut :) Tusen takk! Med vennlig hilsen, Monica
Skriv en kommentar