Sjokoladepai

Sjokoladepai

Denne kan du fint bake en dag i forveien om du ønsker å planlegge litt.

Dette trenger du:

  • 1 pose paimiks fra Det Glutenfrie Verksted – det følger med to mikser i en pakke og du bruker da den ene
  • 1 egg
  • 80 gram smør
  • 60 gram melis

Dette trenger du til fyll:

  • 4 stk gelatinplater
  • 0,75 dl rårørsukker
  • 1 dl helmelk
  • 150 gram 70% sjokolade
  • 2 ts pulverkaffe
  • 1 egg
  • 2 ss sukker
  • 300 gram kesam
  • 300 gram vaniljeyoghurt
  • Friske bær til pynt, og gjerne litt sitronmelisse.

Dette gjør du:

Paibunn:

  • Følg fremgangsmåten på baksiden av miksen.
  • Legg deigen kaldt i minimum 30 min.
  • Legg deigen på en silkon/ bakematte og kjevle ut til en passe form og størrelse.
  • Kle en paiform med deigen og prikk bunnen med gaffel før du steker i ca 10 min på 200 grader.
  • Avkjøles.

Fyll:

  • Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 min.
  • Bland sukker, helmelk, sjokolade og kaffepulver i en kjele og rør til sjokoladen har smeltet. Ta kjelen av varmen og tilsett de bløtlagte gelatinplatene og la de smelte i sjokoladeblandingen.
  • Pisk egg og sukker til luftig eggedosis, og tilsett så sjokoladeblandingen, kesam og vaniljeyoghurt og pisk lett sammen.
  • Hell blandingen i paiformen og sett den kaldt i minimum 3 timer før servering.
  • Pynt med friske bær og sitronmelisse før du serverer.

God fornøyelse!

0
Feed

Kommentarer

06/07/2022 av Kjell Olav Nuntun

Jeg lager kjempegode fyrstekaker av disse paibunnene. Bruker 1 pose paibunn, følger oppskrift, tilsetter litt vaniljesukker eneste. Etter 10 min i ovnen på 200 grader heller jeg på (1 pk ferdig mandelmasse 500 gr, samt 1 pose Freia makronmasse som blandes med 3 ss varmt kokt vann) mandelmasse, setter inn i ovnen igjen og 35 min på 200 gr igjen. Blir knallgode!! Har av og til blandet 2 pk ferdig mandelmasse med kokt vann istedet, eller 3 pk makronmasse også med kokt vann til tykk litt rennende masse. Også prøvd med å blande marsipan i mandelmasden og uansett alle blitt knallgode til fornøyde gjester. Denne paibunnen passer veldig godt til det aller meste av paier, salte og søte, friske og syrlige.

07/07/2022 av Monica

Hei Kjell Olav, den oppskriften høres helt nydelig ut og skal definitivt testes ut :) Tusen takk! Med vennlig hilsen, Monica

Skriv en kommentar

hCaptcha