01/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Sjokoladesnurrkake med et dryss ristede hasselnøtter
Sjokoladesnurrkake er kanskje noe av det deiligste du kan bake om du er fysen på gjærbakst og sjokolade!
I tillegg er denne ganske gøyale å bake, og om du vil kan du bake denne både eltefri og vanlig.
Forskjellen er at om du baker eltefritt, eller kaldheving, trenger du mindre gjær men lengre tid.
Du trenger:
- 2 poser Bolle miks fra Det Glutenfrie Verksted
- 1 pk fersk gjær (eller 1 ts tørrgjær ved heving over natten)
- 300 gram = 1 boks Kesam original (alternativt soyayoghurt)
- 40 g smør
- 4 dl melk
- 1/2 boks Nugatti eller Nutella*
- En neve hasselnøtter (kan droppes ved allergi)
- Egg til pensling (ikke nødvendig)
- Melis til dekor
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av posen. NB! Husk at kesam varmes opp sammen med melk, og smør, for fingervarm temperatur før du rører ut fersk gjær. Baker du eltefritt så følger du samme fremgangsmåte men tilsetter alle ingrediensene kalde og du bruker kun 1 ts tørrgjær. Blandes godt sammen før du dekker bakebollen med plast og lar den stå over natten.
- Hasselnøttene kan du riste lett i en varm stekepanne. Når det tynne skallet løsner har du nøttene over i et kjøkkenhåndkle, knyt dette sammen og rist nøttene godt slik at mest mulig av det løse skallet slipper. Hakk så nøttene i passe biter.
- La deigen heve godt, gjerne 1 time, i bakebollen. I mellomtiden finner du frem silikonmatte, kjevle og nugatti/ nutella. Alternativt bruker du bare litt ekstra glutenfritt mel om du ikke har silikonmatte.
- Legg deigen på silikonmatten og elt litt sammen før du bruker kjevla til å kjevle ut et rektangel. Deigen skal være enkel å jobbe med, men opplever du den litt vel klissete så tilsetter du et lite dryss ektra glutenfritt mel til utbaking.
- Smør på nugatti.
- Rull så deigen sammen på langs.
- Skjær opp deigen i like biter, 3-4 cm tykke.
- Kle en rund bakeform 24-26 cm med bakepapir og start med å sette en bit i midten og så jobbe deg utover.
- Sett til ny heving, ca 45 min.
- Pensle med sammenpisket egg (ikke nødvendig) og strø de hakkede hasselnøttene på toppen
- Stek i ca 20-25 min på 200 C
- Lag melisglasur og dekorer snurrene med glasur og ristede hasselnøtter
God fornøyelse! :)
TIPS!
* Lag ditt eget nøttepålegg! Så enkelt, ganske mye bedre og helt uten sukker :) Sjekk denne linken
Kommentarer
Skriv en kommentar