07/11/2021 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Smarte cookies med sjokolade, nøtter og et hint av havsalt
Disse cookies'ne er så smarte at du nesten kan spise de til til frokost : )
Havregryn og havremel i en perfekt ombinasjon med mørk sjokolade, hasselnøtter og et lite dryss havsalt.
Her får du oppskriften!
Du trenger:
- 250 gram havregryn/ Müsli med chia (jeg liker å kombinere disse to men om du ikke har Musli med Chia og kun store havregryn så anbefaler jeg å mose de litt sammen før du blander inn det øvrige, da får du litt mindre flak og en enklere deig å jobbe med)
- 50 gram havremel
- 100 gram mykt smør
- 55 gram rårørsukker
- 75 gram mørk sjokolade/ sjokoladelinser
- 1 neve hasselnøtter
- 2 ts vaniljesukker
- 1-2 egg avhengig av størrelsen
- Havsalt
Dette gjør du:
- Finn frem alle ingrediensene og sørg for at smøret er mykt/ romtemperert innen du setter igang
- Bland opp alle de tørre ingrediensene og ha disse i bakebollen.
- Tilsett smør delt opp i terninger
- Tilsett ett egg og se an bindingen av deigen. Om du tenker deigen er tørr og smulete tilsetter du 1 egg til.
- Bland blandingen godt i kjøkkenmaskin.
- Finn frem et stekebrett og kle med bakepapir.
- Form cookies ved hjelp av hendene og her knar du ganske godt sammen før du klemmer og flater de ut og legger på stekebrettet.
- Strø litt havsalt på toppen.
- Stek i ca 15 min til cookisene ha fått en gylden fin farge.
- Avkjøles på rist og nytes til et glass kald melk eller en annen favoritt.
God fornøyelse!
Kommentarer
Skriv en kommentar