03/08/2023 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Smuldrekake med plommer og amaretto
En nydelig smuldrekake med sesongens norske plommer i en italiensk vri. Kaken er kjempeenkel å lage og smaker fortreffelig med kombinasjonen av plommer, amaretto og sitron.
Du trenger:
- 90 g sukker
- skall av ½ økologisk sitron
- 120 g (plantebasert) smør, romtemperert
- 100 g Paibunn miks
- 100 g Focaccia miks
- 75 g mandelmel (malte mandler)
- ½ ts vaniljepulver eller ekstrakt
Til fyllet:
- 450 g plommer (vekt inkl. sten)
- 3 ss amaretto eller marsala
- ¼ ts kanel (kan sløyfes)
- 30 g Focaccia miks
- 50 g sukker
- 1 neve mandelflak (kan sløyfes)
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 180 °C (over- og undervarme) og kle en bakeform på 27x20 cm med bakepapir.
2. Ha sukker og sitronskall i en bakebolle. Bruk fingrene til å gni sitronskallet i sukkeret. Dette gir ekstra god sitronsmak.
3. Tilsett romtemperert smør og vanilje og bruk en skje eller slikkepott til å blande. Ikke bland for mye og ikke pisk, da blir deigen for sprø og kaken faller lettere fra hverandre.
4. Sikt inn Paibunn- og Focaccia miks. Tilsett mandelmel og bland til deigen klumper seg sammen. Kna deigen raskt til du har en smuldrete kakedeig. Sett deigen i kjøleskapet mens du lager fyllet.
5. Fjern stein fra plommer og skjær i små biter. Ha plommene i en bolle og tilsett amaretto/marsala. Bland godt sammen. Rør inn Focaccia miks, sukker og kanel.
6. Fordel ⅔ del av deigen (320 g) i bunnen på formen. Bruk en skje til å klemme deigen jevnt utover. Press godt ned i formen. Fordel plommefyllet utover deigen.
7. Smuldre den gjenstående ⅓ del av deigen (165 g) på toppen. Strø eventuelt en neve mandelflak over smuldredeigen.
8. Stek midt i ovnen i 40-45 minutter til gyllen. La kaken kjøle helt ned til romtemperatur i formen før du løfter den ut av formen og skjærer den i porsjonsstørrelser. Du kan fint spise den varm rett fra ovnen, men da vil den falle fra hverandre lettere.
Server gjerne med vaniljeis, pisket krem eller mascarponekrem. Bon appétit!
Kommentarer
Skriv en kommentar