Smuldrepai med blåbær og plommer

Smuldrepai er noe av det enkleste og beste du kan lage!

Utgangspunktet for denne desserten er plommer og blåbær som toppes med en smuldredeig laget av vår Rundstykke miks.Fantastisk godt og faktisk litt sunnere!

Akkurat nå er det både plommer og blåbær i sesong, men du kan bruke alle typer frukt og bær.

 

Du trenger:

Smuldrepai:

  • 800 g valgfri frukt/bær (vi brukte 600 g plommer og 200 g frosne blåbær)
  • 2 ts revet sitronskall 
  • 1½ ts maizena*
  • 1 ts vaniljepulver eller ekstrakt
  • ½ ts kanel 


Smuldretopping:

  • 225 g Monica’s Rundstykke miksRundstykkemiks (½ pose)
  • 75 g smør, i terninger
  • 90 g sukker 


* Kan sløyfes, men da blir fyllet mer flytende.


Dette gjør du:

1. Forvarm stekeovnen til 200°C.

2. Bland sammen Rundstykke miksRundstykkemiks og sukker i en bakebolle. Tilsett smøret og smuldre det inn med fingrene. Du kan gjøre klart smuldreblandigen i god tid før servering, da den kan oppbevares tildekket i kjøleskapet i flere dager. 

3. Skjær plommene i to og ta ut steinen. Skjær deretter i båter. Bland sammen plommer, blåbær, sitronskall, maizena, vaniljepulver/-ekstrakt og kanel. 

4. Ha fruktblandingen i en stor ildfast form eller 6 porsjonsformer, og fordel smuldretoppingen over. 

5. Stek i 25-35 min til til frukten er myk og kaketoppingen er sprø og gyllen. Lager du en stor pai må den stekes lenger enn hvis du steker den i porsjonsformer. 

6. Server gjerne med vaniljeis, vaniljekesam eller stivpisket kremfløte. God fornøyelse!

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha