Snurrer fylt med ruccolapesto

Snurrer fylt med ruccolapesto

Det er sommer, det er sol og lyse dager! Denne varianten ble til litt tilfeldig da jeg vanligvis bruker pesto med basilikum. Nå var basilikumen jeg hadde ganske ferdig, og dermed ble den byttet ut med frisk og grønn ruccola. Mens deigen står og hever lager du raskt denne pestoen.

Dette trenger du:

  • 1 pose Focaccia miks fra Det Glutenfrie Verksted pluss litt ekstra mel til utbaking
  • 150 gram kesam (kan erstattes med laktosefri kesam eller soyayoghurt)
  • 1/2 pk fersk gjær
  • 20 gram smeltet smør
  • 3,5 dl vann
  • revet ost (ikke nødvendig)

Ingredienser til ruccola-pesto:

  • cirka 1/2 pk ruccola cirka (en pakke veier 75 gram)
  • en neve pinjekjerner
  • noen biter parmesan ost, ca 25 gram
  • olivenolje
  • litt sitronsaft
  • salt og pepper
  • Bland alle ingredienser og kjør sammen med en stavmikser – juster med mengde olivenolje så den får en fin konsistens. I tillegg trenger du bakematte/ silikonmatte, kjevle og en kakeform.

Dette gjør du:

  • Følg fremgangsmåten på baksiden av Focaccia miksen
  • Bytt ut andel olje med smør
  • Blandes godt i kjøkkenmaskin
  • Deigen kan oppleves ganske bløt men sånn skal den være
  • Settes til heving i bakebollen i 30-45 min
  • Mens deigen hever lager du pestoen
  • Finn frem litt ekstra mel og en bakematte/ silikonmatte og strø litt mel på matten før du legger på deigen
  • Bruk en bakespatel til å få deigen ut av bakebollen
  • Jobb ekstra mel inn i deigen, dette gjør du til deigen føles fast
  • Kjevle ut en leiv som du så smører med pesto
  • Rull sammen leiven på langs og del opp i passende biter – jeg fikk 14 biter
  • Dekk kakeformen med bakepapir
  • Sett så bitene opp i formen, start i midten og jobb deg rundt midten
  • Sett til ny heving mens ovnen varmes opp
  • Strø litt reven ost over til slutt og pensle med litt olje og vann før du setter inn i ovnen
  • Stekes på 200 grader i ca 25 min
  • Avkjøles lett på rist

Riktig god fornøyelse!

0 0
Feed