Snurrer med pistasjsmør

Deilige snurrer i ny utgave - snurrer med pistasjsmør!

De siste gangen jeg har bakt med gjærdeig har jeg valgt å bake eltefritt, eller kaldheving om du vil. Jeg blander sammen alle ingrediensene uten å varem opp noen, tilsetter kun 1 ts tørrgjær og lar deigen stå over natten. 

Så enkelt!

Du trenger:

  • 1 pose Søt Bakemiks
  • 1 ts tørrgjær
  • 150 gram Kesam/ soyayoghurt
  • 2 dl melk/ laktosefri eller plantebasert
  • 20 gram smør

Pistasjsmør:

  • 150 gram usaltede pistasjnøtter
  • 90 gram smør
  • 90 gram melis
  • 2-3 ts sitronsaft

Dette gjør du:

  1. Følg fremgangsmåten på baksiden av posen. Tilsett alle ingrediensene kaldt, uten oppvarming. 
  2. Bland deigen godt og la ligge i bakebollen dekket med plast. La stå på kjøkkenbenken min 8 timer eller over natten
  3. Bland pistasmøret ved å hakke nøttene grovt og rist de lett i en tørr stekepanne. Ha de grovhakkede nøttene, mykt smør, melis og sitronsaft i en blender og mal til en seig masse.
  4. Ha litt ekstra mel tilgjengelig og elte deigen lett sammen før du kjevler ut til en avlang leiv
  5. Smør pistasjsmøret jevnt utover og rull deigen sammen før du deler opp i like emner. 
  6. Plasseres på et stekebrett dekket med bakepapir, dekkes med plast og settes til heving ca 25 min til ovnen blir varm.
  7. Pensle lett med sammenpisket egg og strø litt hakkede nøtter på før du setter inn i ovnen
  8. Stekest på 210 grader i ca 20 min

Nytes lett avkjølt. 

 

 

 

 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha