Snurrer med ricotta og spinat

Nå som årets grilldag er her og sommeren er på gang med alt den inneholder av utflukter, avslutninger, sammenkomster og lange lyse dager er det på sin plass å dele oppskriften på disse deilige snurrene fylt med ricotta, spinat og et dryss parmesan. 

Supergode som tilbehør!

Du trenger:

  • 1 pose Focaccia miks 
  • 3,5 dl vann
  • 150 gram Kesam
  • 25 gram flytende melange/ olje
  • 1 pk gjær/tørrgjær*

Fyll

  • 250 gram Ricotta
  • 1 pose, 100 gram fersk spinat
  • 1 fedd hvitløk hakket
  • Salt & pepper
  • Litt ferske urter (oregano)
  • 25 gram parmesan, reven

 

Dette gjør du:

Følg fremgangsmåten på baksiden av posen. Om du vil kan du sette deigen kvelden i forveien og la den heve over natten - da reduserer du mengden tørrgjær til 1 ts og blander inn øvrige ingredienser uten å vareme de opp, dvs kalde. Blandes godt sammen, helst med hjelp av en kjøkkenmaskin og heves i en bakebolle dekket med plast.

Lag fyllet ved å blande ricotta, hvitløk, alternativt litt urter, salt og pepper sammen og tilsett til slutt den ferske spinaten. 

Ha litt ekstra mel på kjøkkenbenken og kjevle ut deigen til et rektangel. Smør fyllet på leiven og dryss til slutt revet parmesan over. Rull sammen og del opp i ønsket antall. Jeg fikk 10 stk.

Legg snurrene på bakebrett kledd med bakepapir og la heve ca 45 min.

Sett ovnen på 215C, pensle lett med sammenpisket egg (ikke nødvendig) og stek i ca 20-25 min til snurrene har fått en fin og gylden farge.

Avkjøles lett på rist og nytes!

God fornøyelse!

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha