Snurrer med sitron i svingene

Bak deilige snurrer med sitron i svingene, toppet med en syrlig melisglasur. Dette er luftig og myk gjærbakst med masse sitronsmak!

En herlig, frisk variant av kanelsnurrer.

 

Du trenger:

  • 1 pose Bollemiks fra Det Glutenfrie Verksted
  • ½ pk gjær (fersk eller tørr)
  • 20 g smeltet smør 
  • 150 g kesam eller soyayoghurt 
  • 200 g melk eller plantebasert melk
  • finrevet skall av 1 sitron


Sitronfyll:

  • 65 g mykt smør 
  • 170 g sukker
  • finrevet skall av 1 sitron 


Sitronglasur:

  • 140 g melis 
  • 3 ss sitronsaft 

 

  • sitronskall til pynt 


Dette gjør du:

1. Smelt smør og bland inn kesam og melk. Varm opp væsken til fingerlunken og løs opp gjæren (hvis du bruker fersk gjær). Hvis du bruker tørrgjær har du det rett opp i bakebollen. 

2. Ha Bollemiksen i en stor bakebolle og tilsett væsken. Elt deigen i 5-10 min. 

3. Lag sitronsukker til fyllet. Ha sukker og sitronskall i en liten bolle, og bruk fingrene til å gni sitronskallet inn i sukkeret. Dette gir ekstra god sitronsmak. 

4. Ta deigen ut av bakebollen og kjevle den ut til en rektangel på 34x32 cm. Deigen er litt klissete, så bruk mel på benken slik at deigen ikke setter seg fast. 

5. Fordel det myke smøret jevnt utover deigen. Strø over sitronsukkeret og press det lett inn i smøret. Skjær deigen i 8 strimler fra kortsiden, slik at du får 8 strimler på 4x34 cm. Det er enklest å bruke et pizzahjul. 

6. Rull opp hver deigbit, legg i en smurt ildfast form på 27x20 cm og dekk til.

7. Hev i 60-75 min til sitronsnurrene har omtrent doblet i størrelse. 

8. Mens deigen hever, forvarmer du ovnen til 200°C over- og undervarme. 

9. Dekk til formen med aluminiumsfolie*, og sett formen midt i ovnen. Stek i 10 minutter. Fjern folie, og fortsett og stek sitronsnurrene i 17-20 minutter. Umiddelbart etter steking pensler du smøret som ligger i bunnen over sitronsnurrene. Dette gir en mykere skorpe og fin glans. 

10. Avkjøl litt i formen mens du lager sitronglasur. Rør sammen melis og sitronsaft til du har en litt tykk glasur. Smør sitronglasuren over snurrene og avslutt med litt revet sitronskall. Nyt!

 

Tips!*

Vi steker snurrene først i 10 min. dekket med aluminiumsfolie slik at deigen heves maksimalt før skorpen dannes. Dermed får du ekstra saftige og store boller.  

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha