21/09/2024 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Snurrer med vaniljekrem og epler
Vi bare elsker Bolle miksen vår - den er så enkel å jobbe med og ikke minst så enkel å variere! Sjekk denne oppskriften med mykt fyll av deilig vaniljekrem og litt eplemos. Yummi!
Du trenger:
- 1 pose Bollemiks
- 20 g smeltet smør
- 150 g kesam (½ boks)
- 200 g melk (2 dl)
- ½ pk gjær (fersk eller tørr)
- 1/2 pakke ferdig vaniljekrem Piano
- 5-6 ss eplemos
- Litt kanel og eventuelt melis
Slik gjør du:
1. Smelt smør og bland inn kesam og melk. Varm opp væsken til fingerlunken og løs opp gjæren.
2. Ha Bollemiksen i en stor bakebolle og tilsett væsken. Elt deigen i 5-10 min. La heve i min 30 min, men gjerne lenger.
3. Ta deigen ut av bakebollen, ha litt ekstra mel på kjøkkenbenken og jobb deigen lett sammen før du kjevelr ut til en avlang leiv. Smør på et tynt lag med eplemos før du har på vaniljekrem.
Unngå å smøre fyll helt ut i kanten, la det være igjen kun deig på endene slik at det blir enklere å rulle sammen samt å fest deigen.
Bruk en pizzaskjærer og del opp i like tykke remser - vi fikk 9 stk. Rull så sammen og sett på stekbrett dekket med bakepapir.
Sett til heving ca 30-45 min.
Forvarm ovnen til 200°C. Pensle bollene forsiktig med sammenvispet egg (1 ss melk + 1 ts lønnesirup for eggfri), dryss på kanel og stek i 20-25 min til gyllen.
Avkjøles lett på bakerist og pynt gjerne med et dryss melis eller melisglasur.
Nytes!
Kommentarer
Skriv en kommentar