07/07/2020 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Sommerboller
Sommerboller! Så utrolig digg med boller fylt med masse vaniljekrem og pyntet med sommerens bær! Bolle miks er miksen som gjør denne oppskriften på enkel, smakfull og vellykket.
Dette trenger du:
- 1 pose Bolle miks fra Det Glutenfrie Verksted
- 1/2 pk fersk gjær
- 2 dl melk/ alternativt laktosefritt/ plantebasert
- 25 gram smeltet smør
- 150 gram kesam (ca 1/2 boks)/ alternativt laktosefri/ plantebasert
Til fyll og pynt trenger du:
- Vaniljekrem
- Bær
- Melis
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av posen
- Pass på at kesam, smør og melk har samme temperatur (fingerlunkent) når du tilsetter gjær
- Blandes godt i kjøkkenmaskin, minimum 5 min.
- Sett deigen til heving ca 45 min
- Form 12 små, eller færre og større boller. Bruk litt ekstra mel til utrulling eller fukt hendene for enklere håndtering av deigen
- Sett på et stekebrett kledd med bakepapir
- Sett til heving ca 30 min
- Sett ovnen på 200 grader
- Bruk en skje til å forme grop i hver bolle og fordel vaniljekrem i hver bolle
- Stekes i 12-15 min – følg med på tiden
- Avkjøles lett på rist før de pyntes med melisglasur og et dryss med dine favoritt sommerbær!
God fornøyelse! :)
Kommentarer
Skriv en kommentar