03/08/2022 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Sommerkake med moreller
Når sommern er på sitt beste og treet er fylt med nydelige moreller...hva gjør du da? Bortsett fra å momse morellene kan du prøve deg på denne freshe kaken.
Vi hadde tatt sommerferie og begrenset med hva vi hadde av ingredienser men alltid med noen poser Kjøleskapsgrøt og Müsli - og dermed ble det løsningen på denne kaken. Du kan selvsagt benytte glutenfri havregryn om du har det tilgjengelig.
Du trenger dette til bunnen:
- 75 gram Müsli med bær eller Kjøleskapsgrøt fra Det Glutenfrie Verksted
- 50 gram smeltet smør
Du trenger dette til fyllet:
- 250 gram philadelfia ost/ kremost
- 1/2 dl sukker
- 1/2 presset (økologisk) sitron saft og skall
- 100 gram moreller
Dette gjør du:
Smelt smøret og bland med müsli miksen/ Kjøleskapgrøten som du så trykker det ned i kakeformen før du setter det kaldt mens du forbereder fyllet.
Bland alle ingrediensene (kremost, sukker, sitron og delte moreller) godt sammen før du heller det over i kakeformen.
Sett kaken kaldt, min 3-4 timer.
Pynt med hele og halve moreller og et lite dryss mørk sjokolade og frysetørrede bringebær om du vil.
God fornøyelse!
Kommentarer
Skriv en kommentar