Sommerkake med moreller

Sommerkake med moreller

Når sommern er på sitt beste og treet er fylt med nydelige moreller...hva gjør du da? Bortsett fra å momse morellene kan du prøve deg på denne freshe kaken.

Vi hadde tatt sommerferie og begrenset med hva vi hadde av ingredienser men alltid med noen poser Kjøleskapsgrøt og Müsli - og dermed ble det løsningen på denne kaken. Du kan selvsagt benytte glutenfri havregryn om du har det tilgjengelig. 

Du trenger dette til bunnen:

Du trenger dette til fyllet:

  • 250 gram philadelfia ost/ kremost
  • 1/2 dl sukker
  • 1/2 presset (økologisk) sitron saft og skall
  • 100 gram moreller
     

Dette gjør du:

Smelt smøret og bland med müsli miksen/ Kjøleskapgrøten som du så trykker det ned i kakeformen før du setter det kaldt mens du forbereder fyllet.
Bland alle ingrediensene (kremost, sukker, sitron og delte moreller) godt sammen før du heller det over i kakeformen.  
Sett kaken kaldt, min 3-4 timer.
Pynt med hele og halve moreller og et lite dryss mørk sjokolade og frysetørrede bringebær om du vil.

 

God fornøyelse!

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha