29/07/2021 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Sommerlig pai med hjemmelaget solbæris
Pai med hjemmelaget solbæris, en ekte sommerdessert!
Lag først paibunnen som anvist på Paibunn miks pakken - bruk oppskriften for søt pai. Avkjøl paibunnen helt.
Til hjemmelaget is trenger du:
- 1 stk vaniljestang
- 5 dl kremfløte
- 150 gram sukker
- 8 stk eggeplommer
- ca 100 gram solbær
- 1 ts sukker
- 1/2 dl vann
Dette gjør du:
- Start med å varme opp solbær, vann og 1 ts sukker i en kjele. Mos bærene og rør underveis.
- La småkoke i ca 5 min før du siler blandingen og setter til avkjøling.
- Splitt vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene.
- Visp eggeplommer og sukker til eggedosis og tilsett vaniljefrøene.
- Visk kremfløten stiv og bland sammen med eggedosisen.
- Hell isen i en passende form og helle deretter solbærsausen over isen.
- Bland lett med en gaffel, eller feks en grillpinne, til du får et fint mønster.
- Sett formen i fryseren og la den stå til blandingen har stivnet - gjerne over natten.
- Ta ut isen fra fryseren i god tid før servering slik at isen er enkel å lage kuler av og dekk så hele paibunnen. Avslutt gjerne med noen friske solbær.
Riktig god fornøyelse!
Kommentarer
Skriv en kommentar