Sommerlig pai med hjemmelaget solbæris

Pai med hjemmelaget solbæris, en ekte sommerdessert!

 

Lag først paibunnen som anvist på Paibunn miks pakken - bruk oppskriften for søt pai. Avkjøl paibunnen helt. 

Til hjemmelaget is trenger du:

  • 1 stk vaniljestang
  • 5 dl kremfløte
  • 150 gram sukker
  • 8 stk eggeplommer
  • ca 100 gram solbær
  • 1 ts sukker
  • 1/2 dl vann

 

Dette gjør du:

  1. Start med å varme opp solbær, vann og 1 ts sukker i en kjele. Mos bærene og rør underveis.
  2. La småkoke i ca 5 min før du siler blandingen og setter til avkjøling. 
  3. Splitt vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene.
  4. Visp eggeplommer og sukker til eggedosis og tilsett vaniljefrøene. 
  5. Visk kremfløten stiv og bland sammen med eggedosisen.
  6. Hell isen i en passende form og helle deretter solbærsausen over isen. 
  7. Bland lett med en gaffel, eller feks en grillpinne, til du får et fint mønster.
  8. Sett formen i fryseren og la den stå til blandingen har stivnet - gjerne over natten.
  9. Ta ut isen fra fryseren i god tid før servering slik at isen er enkel å lage kuler av og dekk så hele paibunnen. Avslutt gjerne med noen friske solbær.

Riktig god fornøyelse!

 

 

 

 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha