Sommerlig pai

Sommerlig pai med rabarbra, jordbær og bringebær

Benytt årets rabarbra i denne friske, sommerlige paien. Nydelig!

Pai er sommermat og om du også har tilgang på rabarbra så anbefaler jeg deg denne varianten. Skulle jo ønske at sesongen for rabarbra og norske jordbær og bringebær falt litt mer samtidig men enn sålenge får vi benytte det som er tilgjengelig. Kanskje gjøre et forsøk å fryse ned litt rabarbra for å ha denne muligheten også litt senere i sommer?

Her er det du trenger:

til paibunn:

  • 1 pose (200 gram) Pai miks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 60 gram melis
  • 80 gram romtemperert smør
  • 1 egg
  • 2-6 ss vann

til fyll:

  • 270 gram renset rabarbra skåret i biter
  • 1 kurv jordbær skåret i biter
  • 1 kurv bringebær 
  • revet sitronskall fra 1 sitron (økologisk)
  • 1 ss sitronsaft
  • 30 gram maizenna
  • 100 gram rårørsukker
  • 1/4 ts salt (havsalt knust)

Dette gjør du:

  1. Følg fremgangsmåten til Søt pai på Paimiks kartongen
  2. Legg paideigen i kjøleskapet min 30 min
  3. TIPS! Se om du kan få litt paideig til overs om du vil lage pynt som jeg har gjort på denne. Har du mindre paiform så er jo ikke dette noe problem - du kjevler deigen tynn mellom to bakepapir, legger dette i formen, tar så av bakepapiret og kniper av den deigen som blir til overs. 
  4. Forstek paideigen ca 15 min (TIPS! har du pizzasten så legg denne i ovnen og varm opp ovnen til 220 grader og stek paibunnen på denne da får du en litt sprøere bunn - ikke et must men en artig vri : ))
  5. Avkjøl bunnen på rist mens du lager fyllet
  6. Bland rabarbra, jordbær og bringebær i en bakebolle, tilsett sitronskall, sitronsaft, rårørsukker og maizenna og bland dette enkelt ved hjelp av en slikkepott.
  7. La blandingen stå noen minutter så smakene får satt seg.  
  8. Fordel fyllet jevnt utover paiskallet og om du har litt paideig til overs stikker du ut ønskede former og legger på toppen (bruk pepperkakeformer feks). Pensle lett med litt vann eller sammenpisket egg og strø litt rårørsukker på og fordel uteover paien.
  9. Stekes på 220 grader i 15 min, og så justerer du temperaturen ned til 190 grader og steker videre i 30-35 min til du ser at fyllet blander seg, blir mykt og bobler, og deigen får en gylden farge. 
  10. Avkjøles lett før den nytes som den er eller med litt krem, is eller vaniljekesam.  

Riktig god fornøyelse! :)

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha