Sommerpai

Sommerpai med squash, purre og blåmuggost. Den er enkel og rask å lage, og smaker fantastisk!

Vi serverte paien ved siden av en sommerlig salat med pære og valnøtter, og en enkel dressing av olivenolje, sitronsaft, honning, Dijon sennep og litt salt og pepper.

 

Og til de av dere som leter etter vår Paibunn miks så er den til salgs i butikker som Coop Obs, Mega og Extra, Kolibri Kolonial og Allergikost.no I tillegg til vår egen nettbutikk da :)

 

Paibunn:

  • 1 pk Paibunn miks (1 pose á 200 g)
  • 1 egg
  • 80 g smør, romtemperert 
  • 4-6 ss vann


Fyll:

  • 1 mellomstor squash 
  • 1 liten purre
  • 100 g blåmuggost, i biter 
  • 3 egg
  • 2 dl (plantebasert) melk 
  • 1 ss persille, finhakket
  • Salt og pepper


Dette gjør du:


1. Forvarm ovnen til 200°C, over- og undervarme.  

2. For å lage paibunnen, følg fremgangsmåten på baksiden av Paimiksen. 

3. Legg paibunnen på bakepapir og klem den litt flat med hendene. Kjevle deigen forsiktig jevnt tynn, 6-8 cm større i diameter enn paiformen din. Du kan legge bakepapir på deigen og kjevle på den, men det kan også gå fint uten. Legg så bakepapiret med deigen i en paiform, og press deigen ut i formen ved hjelp av fingrene. Stikk små hull i bunnen ved hjelp av en gaffel.

4. Bunnen stekes først i ca 10 min, midt i ovnen. Avkjøl paiskallet mens du gjør i stand fyllet.

5. Skjær purre i tynne skiver. Skjær squashen i passe biter. Stek squash og purre i litt smør på medium varme i ca. 5 minutter. 

6. Visp sammen melk, egg, persille, salt og pepper.

7. Fordel squash, purre og blåmuggost i paiskallet. Hell over eggeblandingen.

8. Stek paien midt i ovnen ved 200°C i 30-40 minutter, eller til paifyllet har stivnet.

9. Server paien nystekt eller lun, gjerne med en frisk, sommerlig salat ved siden av. Nyt! 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha