Søtpotetpannekaker

Søtpotetpannekaker

Er du glad i søtpotet? Her deler vi en nydelig oppskrift du kan glede deg over.

 

Søtpotetpannekaker er søte og gode, og et sunnere alternativ enn vanlige pannekaker.

Her har vi laget pannekakene med blant annet hirsemel, som er et helt nytt produkt i vår “rent mel i posen” serien. Hirsemel har en mild, nøtteaktig smak som passer perfekt til søt bakst.

 

Server søtpotetpannekakene gjerne med lønnesirup, bær, syltetøy, frukt i biter og nøtter. Vaniljekesam passer også godt til!

 

Denne oppskriften gir ca. 15-20 pannekaker

 

Du trenger:

  • 180 g søtpotetpure
  • 25 g smeltet smør eller olje 
  • 300 g melk eller plantebasert 
  • 100 g Hirsemel fra Det Glutenfrie Verksted 
  • 60 g Bokhvetemelfra Det Glutenfrie Verksted  
  • 30 g sukker eller kokossukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt eller ½ ts vaniljepulver
  • 3 ts bakepulver
  • 1 ts kanel 
  • ¼ ts salt 

 


Dette gjør du:

1. Skrell søtpotet og skjær i jevne biter. Kok dem helt møre i vann, ca. 20 minutter. Hell av vannet og kjøl ned i ca. 15 minutter før du moser bitene med en stavmikser eller foodprosessor. Du kan også mose bitene med en gaffel, men da får du små biter av søtpotet i pannekakerøren. 

2. Vei 180 g søtpotetpure i en bakebolle. Tilsett smeltet smør eller olje og melk. Visp godt sammen. 

3. Tilsett hirsemel, bokhvetemel, sukker, vanilje, bakepulver, kanel og salt. Visp til en jevn røre. 

4. Varm en stekepanne på middels varme, og ha i litt smør eller olje. Bruk ca. 1-2 ss røre per pannekake og stek dem i 2–3 minutter på begge sider til gyllen og gjennomstekt. 

5. Server pannekakene varme med det du ønsker av topping. Nyt! 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha