Sprø Bokhvetesalat

Vi laget den fristende sprø rissalaten til @matklubbentrondheim, men byttet ut risen med bokhvete.

Salaten ble fantastisk god, og bokhveten passet helt utmerket! Oppskriften gir to store, eller fire små salater. Denne må du bare prøve, det er den beste salaten vi har spist på lenge!

Og her får du et enkelt tips vi ønsker å vise deg hvor du enkelt kan bytte ut ris med bokhvete for en enda bedre salat.

 

Du trenger:

Sprø bokhvete:


Dressing:

  • 1 avokado
  • 2 ss olivenolje
  • saften til ½ lime
  • 1 dl vann (mer etter ønske)
  • 4-6 skiver syltet jalapeño
  • ½ potte koriander
  • salt (smak til)


Salat:

  • 1 avokado, i terninger
  • 1 agurk, i skiver
  • 2 vårløk (det grønne), i ringer 
  • 200 g sukkererter, i biter 
  • ½ potte koriander, grovhakket
  • 100 g peanøtter, grovhakket


Dette gjør du:

1. Kok 2 poser Bokhvete boil-in-bag som angitt på pakken. La posene renne av seg i et dørslag. 

2. Sett ovnen på 200°C. Kle et stort stekebrett med bakepapir. Ha bokhveten over på stekebrettet. 

3. Bland sriracha, olje og soyasaus i en liten bolle, hell over bokhveten og bland godt sammen. Fordel bokhveten jevnt utover stekebrettet, og stek  i ovnen 30-45 minutter. Rør litt i bokhveten underveis, slik at den blir jevnt stekt. Følg med mot slutten av steketiden så det ikke blir brent. Avkjøl mens du lager resten. 

4. Lag dressing ved å ha alle ingrediensene i en bolle, og bruk en stavmikser til å kjøre til en jevn dressing. Du kan også bruke blender. Tilsett mer vann etter ønske til du er fornøyd med konsistensen. Vi brukte ca. 1,5 dl totalt. Smak til med salt og sett kjølig. 

5. Bland ingrediensene til salaten i en stor bolle. Ha halvparten av dressingen og halvparten av den sprøstekte bokhveten i salaten og bland sammen. Topp med mer sprøstekt bokhvete og dressing ved servering. God fornøyelse! 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha