07/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Sunne vafler med revet gulrot og eple
Dette er en super variant å lage for eksempel matpakke vaffel med. Enkelt er det også om du har Vaffel miksen tilgjengelig og med deg på påsketur, da trenger du kun dette for å lage skikkelige gode, og mettende vafler:
Dette trenger du til 7 sunne matpakkevafler:
- 200 gram glutenfritt mel (jeg skriver det slik fordi jeg ofte benytter muligheten til å rydde i kjøkkenskapet og bruke det jeg har av rester, som feks bokhvetemel og havregryn)
- 2 egg
- 2 dl melk eller laktosefritt alternativ
- 75 gram smeltet smør/ flytende melange
- 1 revet gulrot
- ½ eple revet
- 1 ts kardemomme
- 1 ts kanel
Dette gjør du:
- Bland egg, melk og revet gulrot og eple i en bolle, og tilsett det tørre.
- Blandes godt. La gjerne stå og svelle noen minutter før du steker.
- Avkjøles lett på rist mens du setter frem for eksempel snøfrisk, salat, ost og skinke eller annet du tenker vil smake godt i matpakken, eller serveres som her med cottage cheese, friske bringebær og kiwi.
Tips – ønsker du flere vafler dobler du bare oppskriften.
Ut på tur – aldri sur.
Kommentarer
Skriv en kommentar