Super Rundstykker

I dag kan vi friste med oppskrift på rykende ferske rundstykker av vår populære Superbrød miks.

Dette blir fort en favoritt både i hverdagen og til helgefrokosten 🤎🌿

 

Du trenger:

  • 1 pose Superbrød miks
  • 50 g solsikkefrø (kan sløyfes eller bruk andre frø)
  • 5 g tørrgjær
  • 10 g (1 ss) honning (kan sløyfes)
  • 475 g vann


Dette gjør du:

1. Bland sammen posen Superbrød miks, solsikkefrø og tørrgjær i en stor bakebolle. 

2. Rør honningen ut i vannet og tilsett til det tørre. Elt godt i 3-5 min. Deigen vil være klissete. 

3. Dryss litt mel på kjøkkenbenken, og ha deigen over. Del deigen i 8 like deler (ca. 120 g) og trill til rundstykker. 

4. Kle et stekebrett med bakepapir og legg rundstykkene på. Dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle og la rundstykkene heve i 50-60 minutter. 

5. Forvarm ovnen til 220°C. Sett en ildfast form (ikke glass) nederst i ovnen. Alternativt kan du bruke dampovn, og skru på full damp. 

6. Når rundstykkene har hevet ferdig, pensler du de med vann og drysser havregryn over. 

7. Hell kokende vann i den ildfaste formen nederst i ovnen og stek rundstykkene i 10 minutter. Fjern formen med kokende vann (eller skru av dampfunksjonen) og stek rundstykkene i 20 minutter til. 

8. Avkjøl rundstykkene lett før du serverer med godt pålegg og tilbehør. Nyt!

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha