12/03/2024 av Det Gluenfrie Verksted 0 Kommentarer
Super Rundstykker
I dag kan vi friste med oppskrift på rykende ferske rundstykker av vår populære Superbrød miks.
Dette blir fort en favoritt både i hverdagen og til helgefrokosten 🤎🌿
Du trenger:
- 1 pose Superbrød miks
- 50 g solsikkefrø (kan sløyfes eller bruk andre frø)
- 5 g tørrgjær
- 10 g (1 ss) honning (kan sløyfes)
- 475 g vann
Dette gjør du:
1. Bland sammen posen Superbrød miks, solsikkefrø og tørrgjær i en stor bakebolle.
2. Rør honningen ut i vannet og tilsett til det tørre. Elt godt i 3-5 min. Deigen vil være klissete.
3. Dryss litt mel på kjøkkenbenken, og ha deigen over. Del deigen i 8 like deler (ca. 120 g) og trill til rundstykker.
4. Kle et stekebrett med bakepapir og legg rundstykkene på. Dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle og la rundstykkene heve i 50-60 minutter.
5. Forvarm ovnen til 220°C. Sett en ildfast form (ikke glass) nederst i ovnen. Alternativt kan du bruke dampovn, og skru på full damp.
6. Når rundstykkene har hevet ferdig, pensler du de med vann og drysser havregryn over.
7. Hell kokende vann i den ildfaste formen nederst i ovnen og stek rundstykkene i 10 minutter. Fjern formen med kokende vann (eller skru av dampfunksjonen) og stek rundstykkene i 20 minutter til.
8. Avkjøl rundstykkene lett før du serverer med godt pålegg og tilbehør. Nyt!
Kommentarer
Skriv en kommentar