Superenkel Ostekake med krønsji bunn

Oppskriften er også delt i boka "Et glutenfritt kjøkken" Gyldendal 2021. Foto av Line Dammen.

Har du granola og litt kremost naturell i huset er du ikke langt unna denne enkle, smakfulle ostekaken som i tillegg nesten kan gå under kategorien "sunn".

 

 

Du trenger:

  • 20-24 cm kakeform

Til bunnen:

*) du kan selvsagt kun bruke vår Musli med Chia om du ikke har rukket å lage din egen granola enda : )

 

Til fyllet:

  • 400 gram kremost naturell
  • 1 dl sukker
  • 2 egg
  • 1/2 økologisk sitron, saften av

Til topping:

  • 2 dl creme fraiche
  • hakkede nøtter

 

Dette gjør du:

Sett ovnen på 200 C.

Smør kakeformen. Smelt smøret og bland inn granola. Trykk blandingen ned i kakeformen før du setter den til steking midt i ovnen i ca 5 minutter. 

Sett formen på rist mens du tilbereder ostemassen. Bland kremost, sukker, egg og sitronsaft godt. Hell det over i kakeformen og stek videre i ca 25 min. La kaken avkjøles på rist. 

Smør så creme fraiche utover kaken. Like før servering strør du over hakkede nøtter.

Enjoy!

 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha