26/01/2024 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Superenkel Ostekake med krønsji bunn
Oppskriften er også delt i boka "Et glutenfritt kjøkken" Gyldendal 2021. Foto av Line Dammen.
Har du granola og litt kremost naturell i huset er du ikke langt unna denne enkle, smakfulle ostekaken som i tillegg nesten kan gå under kategorien "sunn".
Du trenger:
- 20-24 cm kakeform
Til bunnen:
- 100 gram smør
- 2 dl hjemmelaget granola - se link til oppskrift*
*) du kan selvsagt kun bruke vår Musli med Chia om du ikke har rukket å lage din egen granola enda : )
Til fyllet:
- 400 gram kremost naturell
- 1 dl sukker
- 2 egg
- 1/2 økologisk sitron, saften av
Til topping:
- 2 dl creme fraiche
- hakkede nøtter
Dette gjør du:
Sett ovnen på 200 C.
Smør kakeformen. Smelt smøret og bland inn granola. Trykk blandingen ned i kakeformen før du setter den til steking midt i ovnen i ca 5 minutter.
Sett formen på rist mens du tilbereder ostemassen. Bland kremost, sukker, egg og sitronsaft godt. Hell det over i kakeformen og stek videre i ca 25 min. La kaken avkjøles på rist.
Smør så creme fraiche utover kaken. Like før servering strør du over hakkede nøtter.
Enjoy!
Kommentarer
Skriv en kommentar