Surdeigsfocaccia

Surdeigs focaccia

Når du først har liv i surdeigen er det bare å utforske.

Denne gangen forsøkte jeg meg på focaccia - og det ble supervellykket og rett og slett utrolig digg. Perfekt tilbehør til supper og gryter, eller så enkelt som bare litt godt smør eller aioli til : )

Du trenger: 

Dette gjør du:

  1. Start med å mate opp surdeigsstarteren. Det gjør du ved å veie opp 100 gram starter, tilsette 100 gram vann og så bokhvetemel og rismel. Bland dette godt sammen i kjøkkenmaskinen ved bruk av k-spade.
  2. Tilsett 3,5 dl lunkent vann og bland inn
  3. Tilsett tilslutt pakken med Focaccia miks og kjør blandingen godt sammen på relativt høy hastighet i min 5 min
  4. Kle en kakeform str 24 cm med bakepapir og strø litt ekstra mel i bunn før du hvelver deigen over.
  5. Bruk fingrene til å trykke deigen utover i formen og sett til heving min 4 timer. 
  6. Sett stekeovnen på 210 grader
  7. Løft bakepapir med deig ut av formen og legg på stekebrettet før du har litt olivenolje, havsalt, eventuelt friske urter/ oliven eller et godt dryss med provancekrydder på toppen og steker i ca 25 min
  8. Avkjøles på rist og nytes lun

Ved bruk av surdeig synes jeg all glutenfri bakst blir mer holdbar - denne var like god dagen derpå. Helt klart verdt en bakst eller flere. 

Og det som gjør denne oppskrfiten så enkel er å bruke ferdig focaccia miks og dermed slipper du unna med altfor mange ulike ingredienser - her har du nemlig alt i en og samme pose, og surdeigstarteren har du jo allerede kontroll på : ) 

 

Fremsnakk Focaccia miksen:

  • uten hvetestivelse
  • uten melk (du tilsetter melkefritt alterntiv)
  • uten egg
  • lavFODMAP sertifisert med mengebregning til 100 gram pr måltid
  • økologisk
  • bra med fiber til å være en lys miks, 5,4 gram pr 100 gram miks. 

 

0
Feed

Skriv en kommentar