Surdeigsboller

Nydelige boller, både saftige og gode og med en bittelitt smak av surdeig.

Har du surdeigen din igang anbefaler jeg deg å teste ut disse bollene :)

 

Jeg fikk 9 fluffy boller med denne oppskriften.

Start dagen med å friske opp surdeigsstarteren. 

Du trenger dette til å friske opp surdeigsstarteren:

  • 100 g rismel fullkorn
  • 125 g vann, lunkent
  • 2 ss surdeigsstarter

Bland alle ingrediensen sammen i en bakebolle og dekk bollen med plast og la den stå på kjøkkenbenken i minimum 8 timer. 

 

Du trenger dette til Surdeigsboller:

  • 400 g Søt Bakemiks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 150 g Kesam eller soyayoghurt
  • 2 dl melk eller plantebasert (helst litt fet)
  • 40 gram romtemperert smør i terninger
  1. Start med å måle opp kesam og melk og varm dette til fingerlunken temperatur i en liten kjele.
  2. Hell blandingen i en bakebolle, tilsett den oppfriskede surdeigsstarteren, søt bakemiks og bland godt sammen ved hjelp av k-spade.
  3. Når deigen er blandet sammen tilsetter du smøret, en terning av gangen.
  4. Fortsett å blande deigen til smøret er godt blandet inn i deigen.
  5. Dekk så bakebollen med plast og la heve på kjøkkenbenken 1-2 timer. 

Tips! Om du vil vente med å bake ut til neste dag så kan du sette deigen i kjøleskapet til dagen etter.

Ha litt ekstra mel på kjøkkenbenken før du legger deigen på. Jobb deigen lett sammen ved hjelp av hendene og del den så opp i 9 deler. Kle stekebrett med bakepapir, trill runde boller og legg bollene på brettet. Dekk til med plast og la heve ytterlig 6 timer. 

Pensle bollene med sammenpisket egg og stek på 200 grader i ca 20-25 min til bollene har blitt gyldne og fine. 

Avkjøles lett på rist.

God fornøyelse!

 

 

 

0
Feed

Skriv en kommentar