surdeigsbrød med hjerter

Surdeigsbrød fint

Nok et vellykket surdeigsbrød! Denne gangen med hjerter og kanskje et tips til neste gang du skal overraske noen til bursdag, Valentines eller en helt vanlig dag? 

Start dagen med å friske opp surdeigsstarteren. 

Du trenger dette til å friske opp surdeigsstarteren:

  • 100 g rismel fullkorn
  • 125 g vann, lunkent
  • 2 ss surdeigsstarter

Bland alle ingrediensen sammen i en bakebolle og dekk bollen med plast og la den stå på kjøkkenbenken i minimum 8 timer. 

Du trenger dette til Surdeigsbrødet:

  • 430 g (1 pose) Focaccia miks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 150 g Kesam eller soyayoghurt
  • 3,5 dl melk eller plantebasert (helst litt fet)
  • 40 gram romtemperert smør i terninger
  1. Start med å måle opp kesam og melk og varm dette til fingerlunken temperatur i en liten kjele.
  2. Hell blandingen i en bakebolle, tilsett den oppfriskede surdeigsstarteren, focaccia miks og bland godt sammen ved hjelp av k-spade.
  3. Når deigen er blandet sammen tilsetter du smøret, en terning av gangen.
  4. Fortsett å blande deigen til smøret er godt blandet inn i deigen.
  5. Dekk så bakebollen med plast og la heve på kjøkkenbenken 1-2 timer. 
  6. Ha litt ekstra mel på kjøkkenbenken, legg deigen på og brett den lett sammen til en rund deig
  7. Har du en hevekurv så legger du et rent klede i bunn, strør litt glutenfritt mel i bunn før du legger deigen i, bretter klede over deigen og setter til ny heving min 6 timer. 
  8. Sett ovnen på 200 grader.
  9. Ta deigen ut av kurven, dekk et stekebrett med bakepapir og legg deigen på. 
  10. Bruk en skarp kniv og form ønsket mønster, pensle med litt olivenolje og dekk så deigen med aluminiumsfolie før du setter inn i ovnen og steker i ca 45 min. 
  11. Fjern folien og stek videre i ca 20 min
  12. Brødet er ferdig når du hører en hul lyd om du knipser på undersiden

Avkjøles på rist og nytes med godt pålegg, som tilbehør til suppe eller på tapas bordet. 

0
Feed

Skriv en kommentar