18/10/2024 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Surdeigsrundstykker av Superbrød
Superenkel oppskrift på surdeigsrundstykker med vår Superbrød miks. Med hele 91% fullkorn er disse rundstykkene både mettende, næringsrike og snille med blodsukkeret. Surdeig gjør baksten enda mer næringsrik og tolereres i tillegg bedre av mange sammenlignet med vanlig gjær.
Du trenger:
- 475 g vann
- 60 g aktiv surdeigsstarter
- 10 g honning (kan sløyfes)
- 1 pose Monicas Superbrød
Dette gjør du:
1. Ha vann, honning og surdeigsstarter i en bakebolle og bland godt.
2. Tilsett Superbrød miksen og bland godt i 3-5 minutter. Deigen vil være klissete.
3. Dekk til bollen slik at deigen ikke tørker ut og la den heve på kjøkkenbenken i 10-14 timer (avhengig av temperatur). Deigen vil ikke doble i størrelse, men du skal se at den har hevet noe og når du klemmer forsiktig på deigen skal den kjennes luftig ut.
4. Elt deigen godt sammen i 2-3 minutter. Dryss litt mel på kjøkkenbenken, og ha deigen over. Del i 8 like deler (ca. 120 g) og trill til rundstykker. Deigen er klissete, så bruk mel på benken.
5. Kle et stekebrett med bakepapir og legg rundstykkene på. Dekk til slik at rundstykkene ikke tørker ut og etterhev på kjøkkenbenken i 1½ - 2½ timer (avhengig av temperatur). Hvis det er litt kjølig kan du sette rundstykkene i ovnen med kun lyset på. Det gir akkurat nok varme til at surdeigen trives bedre og hever raskere. Rundstykkene vil ikke doble i størrelse, men de skal heve noe. Husk å ta ut rundstykkene før ovnen settes på.
6. Forvarm ovnen til 220°C. Sett en ildfast form (ikke glass) nederst i ovnen. Alternativt kan du bruke dampovn, og skru på full damp.
7. Når rundstykkene har hevet ferdig, pensler du dem med vann og drysser over frø eller havregryn om ønskelig.
8. Hell kokende vann i den ildfaste formen nederst i ovnen og stek rundstykkene i 10 minutter midt i ovnen. Fjern formen med kokende vann (eller skru av dampfunksjonen), skru temperaturen ned til 200°C og stek rundstykkene i 20-22 minutter til.
9. Avkjøl rundstykkene lett før du serverer med godt pålegg og tilbehør. Nyt!
Kommentarer
Skriv en kommentar