28/08/2022 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Tangzhong brød med krydder
Hentet fra boka "Et glutenfritt kjøkken"
Har du forsøkt å tilsette ulike krydder i brødbaksten? Denne oppskriften kan du fint følge uten å tilsette krydderet, men om du ønsker en ny smaksvariant så forsøk deg frem med spennende tilsetninger! Er du usikker på baking med krydder kan du bake brødet "naturell" og heller eksperimentere etthvert, for eksempel med anis eller karve.
Tangzhong metoden kort fortalt:
Tangzhong en en bakemetode som stammer fra Japan. Metoden går ut på at du starter med å lage en jevning som du så tilsetter de øvrige ingrediensen i.
Deretter elter du og lar deigen heve ganske lenge. Resultat er både luftig og saftig og fungerer like godt på søt og grov bakst. Nøkkel for å lykkes er temperaturen på selve jevning som ikke bør overstige 40C. Et termometer er derfor et nøvendig verktøy.
Dette trenger du:
Tangzhong brød med krydder
Forvarm ovnen til 240 C og stek ved 210 C etter heving.
Til jevning:
- 70 gram Bokhvetemel
- 2 dl vann
Til deigen:
- 550 gram grov glutenfri melblanding (eltefri brødmiks for eksempel)
- 2 ts tørrgjær
- 1 ts sukker
- 3 dl vann
- 1 ts salt
- 3 ss olje
- 3 ts brødkrydder fra Høgt og Vilt
Dette gjør du:
- Start med å finne frem en liten kjele og lag jevning av mel og vann
- Varmes opp under stadig omrøring til du har en klumpfri røre.
- Temperaturen skal ikke overstige 40C
- Bland så mel, tørrgjær, sukker, brødkrydder (kan utelates) og vann i en bakebolle og tilsett jevningen
- Kjør blandingen på lav hastighet i kjøkkenmaskinen i min 15 min
- Tilsett så salt og olje og kjør deigen i 15 min til.
- Sett deigen til heving i bakebollen under plast i ca 60 min
- Ha litt mel på benken og bland deigen lett sammen før du legger den over i en 1 liter brødform kledd med bakepapir.
- Etterhev i ca 45 min.
- Stekes på 210C nederste rille i 35-40 min
- Avkjøles på rist før du skjærer i det.
Er du usikker på bruk av brødkrydder baker du uten.
Goood fornøyelse! : )
Kommentarer
Skriv en kommentar