22/09/2023 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Turkjeks
Hva er bedre enn hjemmelagde kjeks til å ha med seg på tur i høstværet?
Det er enkelt å lage og gir deg glede og energi på turen. Her har vi brukt en av våre nyeste bakemikser, Monicas rundstykker. Den er proppfull av gode næringsstoffer og kan i tillegg til å bli rundstykker, bli til disse knasende gode kjeksene.
Du trenger (12 kjeks):
- 225 g (½ pose) Monicas rundstykker bakemiks
- 1 ts bakepulver
- 60 ml (plantebasert) melk
- 120 g tahini
- 80 g lønnesirup
- 50 g tørkede tranebær, grovhakket
- 60 g mørk sjokolade
Dette gjør du:
1. Kle et stekebrett med bakepapir og sett ovnen på 175 °C, over- og undervarme.
2. Ha bakemiks og bakepulver i en bakebolle og bland sammen.
3. Tilsett tahini, lønnesirup, melk og tranebær. Bland godt til du har en klissete deig. La deigen hvile i ca. 5 min.
4. Form til kuler på 44-45 g hver (for 12 kjeks) som legges på stekebrettet. Press kulene ned til runde kjeks på ca. 8 cm i diameter. Deigen flyter ikke utover, så de kan legges ganske tett.
5. Stek kjeksene i 16-18 minutter til de er gyldne. La kjeksene avkjøle i ca. 10 min på brettet før du legger dem over på rist for å avkjøle helt. De blir hardere når de kjøles ned.
6. Smelt sjokoladen. Når kjeksene er helt avkjølt, dypper du bunnen i sjokoladen. Du kan også bruke en teskje til å fordele sjokoladen over bunnen. Legg kjeksene med sjokoladesiden opp til sjokoladen har stivnet.
Oppbevares i en tett kakeboks.
Nyt!
Kommentarer
Skriv en kommentar