Turkjeks

Turkjeks

Hva er bedre enn hjemmelagde kjeks til å ha med seg på tur i høstværet?

Det er enkelt å lage og gir deg glede og energi på turen. Her har vi brukt en av våre nyeste bakemikser, Monicas rundstykker. Den er proppfull av gode næringsstoffer og kan i tillegg til å bli rundstykker, bli til disse knasende gode kjeksene.

Du trenger (12 kjeks):

  • 225 g (½ pose) Monicas rundstykker bakemiks
  • 1 ts bakepulver
  • 60 ml (plantebasert) melk
  • 120 g tahini
  • 80 g lønnesirup
  • 50 g tørkede tranebær, grovhakket
  • 60 g mørk sjokolade


Dette gjør du:

1. Kle et stekebrett med bakepapir og sett ovnen på 175 °C, over- og undervarme.

2. Ha bakemiks og bakepulver i en bakebolle og bland sammen.

3. Tilsett tahini, lønnesirup, melk og tranebær. Bland godt til du har en klissete deig. La deigen hvile i ca. 5 min. 

4. Form til kuler på 44-45 g hver (for 12 kjeks) som legges på stekebrettet. Press kulene ned til runde kjeks på ca. 8 cm i diameter. Deigen flyter ikke utover, så de kan legges ganske tett. 

5. Stek kjeksene i 16-18 minutter til de er gyldne. La kjeksene avkjøle i ca. 10 min på brettet før du legger dem over på rist for å avkjøle helt. De blir hardere når de kjøles ned. 

6. Smelt sjokoladen. Når kjeksene er helt avkjølt, dypper du bunnen i sjokoladen. Du kan også bruke en teskje til å fordele sjokoladen over bunnen. Legg kjeksene med sjokoladesiden opp til sjokoladen har stivnet.

Oppbevares i en tett kakeboks.

Nyt!

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha