Valnøttmarengs med chili og mørk sjokolade

Valnøttmarengs med chili og mørk sjokolade

Leter du etter en enkel, utrolig god, naturlig glutenfri oppskrift litt sånn i siste liten, eller fordi du ikke er sååå opptatt av alle de tradisjonelle julekakene? Her har du løsningen!


Valnøtter, chili og mørk sjokolade - en smakskombinasjon som er verdt både en og flere runder med bakst. 

Du trenger:

  • 250 gram valnøtter
  • 100 gram mørk sjokolade
  • 1 liten rød chili
  • 3 eggehviter
  • 250 gram rårørsukker
  • 1/4 ts salt

Dette gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 175 grader
  2. Grovhakk valnøtter og sjokolade.
  3. Finhakk chili, og husk å fjerne chilifrøene (kan være lurt å bruke hansker når man kutter chili, alternativt vask hendene godt etter)
  4. Ha eggehvitene i en bolle og visp inn sukker og så salt litt etter litt i en kjøkkenmaskin. 
  5. Visp helt til du har en tykk masse.
  6. Tilsett så de hakkede valnøttene, sjokolade og chili og bland ette forsiktig inn i marengen.
  7.  Bruk en teskje og legg fine topper av marengs på en stekeplate dekket med bakepapir. 
  8. Stekes midt i ovnen i ca 12 min. 
  9. Avkjøles på stekebrettet før du legger de i en tett kakeboks. 

TIPS! Disse kan fryses!


TIPS! Tåler du ikke valnøtter så kan du forsøke med for eksempel mandler.

0 0
Feed

Skriv en kommentar