16/12/2019 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Valnøttmarengs med chili og mørk sjokolade
Valnøtter, chili og mørk sjokolade... det skjer noe når du tenker på disse ingrediensene, ikke sant?
Oppskrift og bilde hentet fra boka "Glutenfri Jul"
Leter du etter en enkel, utrolig god, naturlig glutenfri oppskrift litt sånn i siste liten, eller fordi du ikke er sååå opptatt av alle de tradisjonelle julekakene? Her har du løsningen!
Du trenger:
- 250 gram valnøtter
- 100 gram mørk sjokolade
- 1 liten rød chili
- 3 eggehviter
- 250 gram rårørsukker
- 1/4 ts salt
Dette gjør du:
- Sett stekeovnen på 175 grader
- Grovhakk valnøtter og sjokolade.
- Finhakk chili, og husk å fjerne chilifrøene (kan være lurt å bruke hansker når man kutter chili, alternativt vask hendene godt etter)
- Ha eggehvitene i en bolle og visp inn sukker og så salt litt etter litt i en kjøkkenmaskin.
- Visp helt til du har en tykk masse.
- Tilsett så de hakkede valnøttene, sjokolade og chili og bland ette forsiktig inn i marengen.
- Bruk en teskje og legg fine topper av marengs på en stekeplate dekket med bakepapir.
- Stekes midt i ovnen i ca 12 min.
- Avkjøles på stekebrettet før du legger de i en tett kakeboks.
TIPS! Disse kan fryses!
TIPS! Tåler du ikke valnøtter så kan du forsøke med for eksempel mandler.
Kommentarer
Skriv en kommentar