Glutenfri jul oppskriftsbok
Det Glutenfrie Verksted gir deg oppskriftene på julens bakverk. Selv om du må leve glutenfritt trenger du ikke glemme den tradisjonelle julebaksten. Monica fra Det Glutenfrie Verksted gir deg oppskriften på pepperkaker, krumkaker, goro, stjernekaker og biscotti. Deilige cookies med tørket frukt og sunnere nøttebrød og rundstykker til julefrokosten.
Her er Monicas tips og triks til deg som ikke kan spise gluten, fylt av velprøvde oppskrifter basert på Det Glutenfrie Verksteds sunne og økologiske bakemikser. Her er boken for deg som vil fylle små og store kakebokser med glutenfrie godsaker, som ønsker å lage spiselige gaver med ekstra omtanke, eller bare noe raskt og godt til julekaffen.
Noen av produktene som er anbefalt i oppskriftene kan være gått ut av sortiment eller byttet ut med andre løsninger som for eksempel:
Bolle miks erstattes av Søt Bakemiks
Cookie miks erstattes av denne oppskriften;
- 150 gram mykt smør
- 180 gram glutenfrie havregryn
- 100 gram rårørsukker
- 60 gram Maismel fra Det Glutenfrie Verksted
- 60 gram Rismel fra Det Glutenfrie Verksted
- 2 ts vaniljesukker
- 1/2 ts havsalt
- 2 egg
Knekkebrød miksen erstattes av denne oppskriften;
- Solsikkefrø
- glutenfrie havregryn eller bokhveteflak
- Linfrø
- Sesamfrø
- Gresskarkjerner
Boken er på 95 sider og alle foto er tatt av Marte Garmann.