26/07/2022 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Blåbærmuffins til frokost og kvelds
Digge og litt smartere blåbærmuffins laget på havremel, -gryn og valnøtter uten tilsatt sukker. Perfekt turfølge, i matpakken, til både frokost og kvelds og en fin måte å bruke opp brune bananer på.
Du trenger:
- 3 dl glutenfritt Havremel Det Glutenfrie Verksted
- 2 dl Müsli med Chia eller glutenfrie lettkokte havregryn
- 2 egg
- 2 modne bananer*
- 2 ts vaniljesukker
- 2 ts bakepulver
- 1 ts havsalt
- 1 ss kokosolje Cocosa
- 2 ts sitronsaft
- 3 dl blåbær
- 1 dl valnøtter
Dette gjør du:
- Sett oven på 175 C varmluft.
- Bland alt det våte inkl banan sammen i en bolle og bruk en stavmikser til å få jevn røre.
- Tilsett så alt det tørre og bland godt sammen.
- Tilslutt tilsetter du blåbær og valnøtter. (Jeg brukte frosne blåbær denne gangen men friske går selvfølgelig like bra)
- Fyll små eller store muffinsformer og stek i ca 20 min. Avkjøles lett og nytes som de er.
Tips!
Om du ikke liker eller har brune bananer så søter du med noe annet.
Litt revet mørk sjokolade på toppen.
Liker du ikke bananer ville jeg fulgt samme oppskrift og tatt bort bananer og tilsatt et ekstra egg. Så totalt 3 egg.
Kommentarer
Skriv en kommentar