Brownie med blåbærkrem

Brownie med blåbærkrem

Dette er en kraftig og mørk brownie som smaker suverent godt med blåbærkrem til. Om du vil, kan du smøre kremen på toppen av kaken, eller servere den ved siden av som her. 

Oppskriften er hentet fra boka "Et glutenfritt kjøkken" og foto av Line Dammen.

 

 

Du trenger:

en liten kakeform 22 ccm.

  • 200 gram smør/ flytende melange
  • 4 egg
  • 1 1/4 dl melk
  • 100 gram rårørsukker
  • 125 gram bokhvetemel
  • 50 gram havremel
  • 50 gram rismel
  • 60 gram sjokoladebiter
  • 35 gram bakekakao
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts johannesbrødkjernemel
  • 1/2 ts havsalt

Til blåbærkremen:

  • 4 dl blåbær
  • 4 plater gelatin
  • 1/2 vaniljestang
  • 50 gram sukker
  • 3 dl fløte
  • friske bær til pynt

Dette gjør du:

Sett ovnen på 200 C

  1. Smelt smør eller bruk flytende melange og ha dette i en bakebolle.
  2. Tilsett egg, melk og alle de andre tørre ingrediensene. Visp sammen til en jevn røre.
  3. Kle kakeformen med bakepapir og hell røren i.
  4. Stek i ovnen i ca 20 min, men følg med på tiden og ta gjerne kaken ut av ovnen litt før den er gjennomstekt.
  5. Ta kaken ut av formen og avkjøl på rist mens du lager blåbærkrem:
  6. Legg gelatinplater i kaldt vann i min 10 min. Skjær vaniljestangen på langs og ta ut frøene. 
  7. Legg blåbær, sukker, vaniljestang og vaniljefrø i en kjele og la det fåe t lite oppkok. 
  8. Klem vannet ut av geleatinplatene og bland disse inn i den varme blåbærblandingen. 
  9. Avkjøles. 
  10. Pisk så fløten til krem og bland inn forsiktig inn i den avkjølte blåbærblandingen
  11. Smør kremen på toppen av kaken
0
Feed

Skriv en kommentar