Brownies med blåbærkrem

Brownie med blåbærkrem

En fantastisk smakskombinasjon - myk brownie til bunn og enda mykere krem med masse deilige blåbær på toppen..... yummii!! :)


Du trenger:

  • til bunnen:
  • 1 pakke Browniemiks fra Det Gluenfrie Verksted
  • 200 gram kesam
  • 1,25 dl melk/ laktosefri/ melkefri
  • 2 egg
  • til kremen:
  • 4 dl blåbær
  • 4 plater gelatin
  • 3 dl fløte
  • 45 g rårørsukker
  • 1/2 vanilje vaniljestang
  • Friske bær til pynt

Dette gjør du:

  1. Start med å lage brownie bunnen og følge fremgangsmåten på esken. NB! Jeg byttet ut andelen smør med kesam for en magrere variant men du kan fint bruke smør om det er det du har i skapet.
  2. Kle en springform str 22-24 cm med bakepapir og stek bunnen i ca 20-25 min. 
  3. I mellomtiden legger du gelatinplater i kaldt vann, min 10 min
  4. Skjær vaniljestangen på lags og ta ut frøene
  5. Legg blåbær, sukker, vaniljestang og frø i en kjele og la dette få et lite oppkok
  6. Klem vannet ut av gelatinplatene og bland disse inn i den varme blåbærlandingen og la denne avkjøles
  7. Pisk fløten til krem og bland forsiktig inn den avkjølte blåbærblandingen
  8. Ta bunnen ut av formen og kle springformen med plastfolie rundt kantene. 
  9. Legg så bunnen tilbake i formen og smør blåbærkremen jevnt utover.
  10. Setter kaldt, min 4 timer slik at kremen får satt seg

Riktig god fornøyelse! <3

0 0
Feed