04/05/2022 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Chicken nuggets
Chicken nuggets med gressløkdipp! Glutenfrie så klart!
Noe så digg, enkelt og smakfullt! Perfekt både til middag, lunsj, forrett, apetizer eller snack. Og ikke minst perfekt å ha med til festbord som for eksempel 17. mai buffet.
Du trenger (ca 2 porsjoner):
- 2 stk kyllingfilet
- ca 100 gram Cornflakes uten sukker fra Det Glutenfrie Verksted
- ca 1 dl Bokhvetemel fullkorn fra Det Glutenfrie Verksted
- 1 sammenpisket egg
- Litt smør til steking
Til gressløkdipp:
- 1 ss snøfrisk
- 1/2 beger lettdrømme
- 1/2 lime
- en liten bunt fersk gressløk
- litt hvitløkspepper
Dette gjør du:
- Start med å dele kyllingen i strimler, lag de gjerne litt store da blir de mer saftige.
- Dypp så kyllingstrimlene i egg, deretter bokhvetemel, deretter egg igjen og til slutt knuste cornflakes. Gjenta med alle kyllingstrimlene.
- Smelt litt smør i panna og stek alle bitene noen minutter på hver side - legg de så i en ildfast form som du setter inn i oppvarmet ovn på 215 C varmluft og steker i ca 10 min.
- Mens kylingen står i ovnen lager du gressløkdippen ved å blande snøfrisk og rømme til en glatt røre, skvis halve limen i røra, finhakk gressløk og ha i, og krydre tilslutt med litt hvitløkspepper
- Server chicken nuggetsene varme.
God fornøyelse!
Kommentarer
Skriv en kommentar