falafel med spinat

Falafel med spinat

En fristende grønn løsning både til middag og lunsj. Disse er skikkelig gode bare å momse på, eller ha det sammen med en salat eller i en wraps.  

Prøv også med syltet rødløk til - og den finner du oppskriften til via denne linken.

Du trenger:

  • 1 boks kikerter (änglamark økologiske 230 gram)
  • 1 løk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2-3 fedd 
  • 3 dl spinat
  • 2-3 ss Kikertmel fra Det Glutenfrie Verksted
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ts spiskummen
  • 1/2 ts kardemomme
  • 1 ts koriander (har du frisk koriander så hakk 1 ss av den)
  • litt olje

Dette gjør du:

  1. Hell vannet av kikertene og skyll de godt i en sil. La de renne godt av. 
  2. Ha delt løk, hvitløk, spinat, kikerter, krydder og kikertmel i en foodprosessor/ blender og kjør dette sammen til det blir en smuldrete masse.
  3. Settes kaldt i min 30 min
  4. Ha litt nøytral olje i stekepanna - form falafler ved å ta 1 ss med masse og form i hendene. Vend falaflene underveis og stek til alle har fått en gylden og fin stekeskorpe
  5. Server falaflene slik du ønsker og riktig god fornøyelse!

TIPS!

Har du ekstra god tid kan du bruke tørre kikerter og bløtlegge de over natta. Pass da på at du skyller de godt i rent vann før du tilsetter øvrige ingredienser. 

TIPS!

Supergode rundstykker som tilbehør, med få ingredienser - sjekk ut oppskriften her. 

 

0
Feed

Skriv en kommentar