Glutenfrie muffins med ost og pesto

Glutenfrie muffins med ost og pesto

Glutenfrie muffins fylt med smeltet ost som smaker digg alene, med litt pesto eller som tilbehør til annen småmat. 

Smaker aller best når de er nybakte, og fortsatt litt varme, men gjør seg også godt i lunsjboksen. Helt klart verdt en bakst, eller to.


Du trenger:

  • 3 dl Maismel fra Det Glutenfrie Verksted
  • 1/2 dl Bokhvetemel fullkorn fra Det Glutenfrie Verksted
  • 1 1/2 ss bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 2 egg
  • 2 dl melk/ plantebasert
  • 125 gram Jarlsberg ost skåret i biter
  • 3 ss smør

Dette gjør du:

  1. Sett ovnen på 220 grader.
  2. Pisk egg og melk lett sammen.
  3. Bland de tørre ingrediensene; maismel, bokhvetemel, bakepulver, salt og pepper, tilsett smøret og så eggeblandingen og bland godt.
  4. Bruk et muffins brett som du smører formene godt og fyller med røre, og har du ikke muffinsbrett så kan du fint bruke du kraftige, store muffinsformene.
  5. Fyll formene med røre og fordel ostebitene i formene. 
  6. Stekes i ca 15 min - følg med på tiden.

Avkjøles lett før du nyter med for eksempel hjemmelaget pesto? Oppskriften på den finner du her


0 0
Feed