Müslibrød

Sen brunsj, lune raggsokker, kosebukse og snø på t(r)ærne...

Du trenger:

  • 1 pose Fiberbrødmiks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 1/2 pk fersk gjær eller 1 pose tørrgjær
  • 3,5 dl lunkent vann
  • 125 gram tørket frukt som aprikos, dadler, fiken og tranebær

Dette gjør du:

  1. Legg gjerne den tørkede frukten i litt vann før du blander den med miksen, men dette er kun nødvendig om du opplever frukten som hard. 
  2. Løs opp gjær i lunkent vann og bland sammen miksen i en kjøkkenmaskin i ca 5 min. 
  3. Bland inn frukten tilslutt.
  4. Smør en brødform på 1 liter, eller kle den med bakepapir og hell deigen opp i formen
  5. Pynt med sesamfrø og sett til heving i min 30 min
  6. Stek brødet på 200 grader i ca 50 min.
  7. Avkjøles på rist og nytes med ditt favorittpålegg

Smaker like godt til hverdag som til fest og høytider : ). En nydelig vertinnegave eller spiselig gave?

0 0
Feed

Skriv en kommentar