Pestobrød

Pestobrød

Frister det med et digg brød til kveldens tapas, suppe eller salat? Prøv dette pestobrødet. Og lag pesto'n selv - det er så enkelt og en skikkelig frisk boost med alt det grønne.  Her får du oppskriften!

Dette trenger du:

  • 1 pose Focaccia miks
  • 1/2 pk fersk gjær (eller 1 pose tørrgjær)
  • 150 gram kesam (halve boksen)
  • 20 gram smør/ melange
  • 3,5 dl vann
  • Ha litt ekstra glutenfritt mel tilgjengelig for utbaking. Her bruker du det du har, tenker jeg.
  •  

Oppskrift på hjemmelaget PESTO finner du via denne linken, eller i boka "Et glutenfritt kjøkken"

 

Dette gjør du:

  • Følg fremgangsmåten på baksiden av Focaccia miksen. Og som du ser har jeg byttet ut andel olivenolje i oppskriften med smmør. Bruk gjerne flytende Melange. Husk at kesam skal ha samme lunken temperatur som all væsken du tilsetter. Jeg løser dette enkelt ved å ta varmt vann fra springen og blander dette med kesam før jeg løser opp gjæren i den lunkne væsken. Bruk litt ekstra tid på heving, det vil si at du lar deigen heve minimum 30 min i bakebollen før du baker ut.
  • Finn frem litt ekstra glutenfritt mel, eller bruk en silikonmatte, kjevle og litt ekstra glutenfritt mel. Strø litt mel på kjøkkenbenken før du legger deigen på. Jobb litt med deigen om den er for løs til å kjevle ut. Det går enkelt om du da bruker litt ekstra mel til utbaking. Kjevle ut deigen til et rektangel og  smør på pesto.
  • Rull så deigen sammen på langs. Her bruker jeg en bakespatel for å gjøre det lettere om deigen henger igjen i underlaget. Når du har rullet sammen skjærer du et kutt på langs men beholder en del i enden slik at stykkene holdes sammen.
  • Så tvinner du de to stykkene sammen og sørger for at skjøten kommer opp.
  • Ha bakepapir i en brødform str 1 - 1,2 liter og legg deigen i. Alternativet legger du deigen en stekeplate kledd med bakepapir. 
  • Sett til ny heving, minimum 30 min.
  • Sett ovnen på 200 C og stek i ca 35-40 minutter til overflaten har fått en fin og gylden farge.

Avkjøles og nytes med digg tilbehør. 

0
Feed

Skriv en kommentar