Tørre vafler, glutenfrie så klart!

Tørre vafler

Disse herlighetene kan du fint lage i flere omganger eller rett og slett doble oppskriften. De holder seg lenge om du oppbevarer de i en tett kakeboks. 

Du trenger:

  • 4 egg
  • 100 gram sukker
  • 125 gram smør
  • 200 gram potetmel
  • 50 gram Havremel fra Det Glutenfrie Verksted
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts kardemomme
  • 100 gram mørk sjokolade

 

Dette gjør du:

  1. Skill eggeplommene fra eggehvitene og pisk eggehvitene stive. Ha dette i en egen bolle. 
  2. Pisk så eggeplommer og sukker til eggedosis.
  3. Smelt smøret på svak varme, bland så in potetmelm havremel, bakepulver, vaniljesukker og kardemomme. Bland dette godt. 
  4. Vend tilslutt inn eggehvitene.
  5. Varm opp vaffeljernet og stek fortløpende. 
  6. Avkjøl vaflene på rist. Om du ikke har belgisk vaffeljern bruke rdu ditt vanlige men husk å dele opp hjertene mens de er varme. 
  7. Smelt sjokolade og dypp deler av vaffelen i - avkjøles på rist.

God fornøyelse! <3

 

0
Feed

Skriv en kommentar