17/12/2021 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Tørre vafler
Disse herlighetene kan du fint lage i flere omganger eller rett og slett doble oppskriften. De holder seg lenge om du oppbevarer de i en tett kakeboks.
Du trenger:
- 4 egg
- 100 gram sukker
- 125 gram smør
- 200 gram potetmel
- 50 gram Havremel fra Det Glutenfrie Verksted
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts kardemomme
- 100 gram mørk sjokolade
Dette gjør du:
- Skill eggeplommene fra eggehvitene og pisk eggehvitene stive. Ha dette i en egen bolle.
- Pisk så eggeplommer og sukker til eggedosis.
- Smelt smøret på svak varme, bland så in potetmelm havremel, bakepulver, vaniljesukker og kardemomme. Bland dette godt.
- Vend tilslutt inn eggehvitene.
- Varm opp vaffeljernet og stek fortløpende.
- Avkjøl vaflene på rist. Om du ikke har belgisk vaffeljern bruke rdu ditt vanlige men husk å dele opp hjertene mens de er varme.
- Smelt sjokolade og dypp deler av vaffelen i - avkjøles på rist.
God fornøyelse! <3
Kommentarer
Skriv en kommentar