26/06/2022 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Bokhvetebrød fra boka Et glutenfritt kjøkken
Denne oppskriften er en klar favoritt her i verkstedet og er også en av oppskriftene i kapittelet gjærbakst i boka "Et glutenfritt kjøkken".
Oppskriften gir deg to saftige og mettende brød.
Du trenger:
- 200 gram glutenfri havregryn
- 200 gram bokhvetemel fullkorn
- 100 gram rismel fullkorn
- 75 gram hel bokhvete
- 50 gram hirseflak
- 75 gram solsikkekjerner
- 50 gram malte linfrø
- 2 ss fiberhusk
- 1 pose tørrgjær
- 1 ts salt
- 1 ts honning
- 10-11 dl vann
Dette gjør du:
Sett ovnen på 200 C etter heving
- Finn frem kjøkkenmaksinen og bland 2 ss fiberhusk med ca halvparten av vannet. Visp dette sammen til det blir en tykk grøt.
- Tilsett alle tørre ingredienser sammen med resten av vannet og honningen.
- Bland alt godt sammen, min 5 min.
- Kle to 1-liters brødformer med bakepapir og fordel deigen i disse to.
- Sett til heving i ca 45 min.
- Pensel brødene med litt vann og strø gjerne litt bokhveteflak eller frø på toppen.
- Stekes i ca 50 min
- Ta ut av brødformen, fjern bakepapiret og avkjøl på rist.
God fornøyelse!
Kommentarer
Skriv en kommentar