Bokhvetebrød fra Et glutenfritt kjøkken

Bokhvetebrød fra boka Et glutenfritt kjøkken

Denne oppskriften er en klar favoritt her i verkstedet og er også en av oppskriftene i kapittelet gjærbakst i boka "Et glutenfritt kjøkken".

Oppskriften gir deg to saftige og mettende brød. 

Du trenger:

  • 200 gram glutenfri havregryn
  • 200 gram bokhvetemel fullkorn
  • 100 gram rismel fullkorn
  • 75 gram hel bokhvete 
  • 50 gram hirseflak
  • 75 gram solsikkekjerner
  • 50 gram malte linfrø
  • 2 ss fiberhusk
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 1 ts honning
  • 10-11 dl vann

Dette gjør du:

Sett ovnen på 200 C etter heving

  1. Finn frem kjøkkenmaksinen og bland 2 ss fiberhusk med ca halvparten av vannet. Visp dette sammen til det blir en tykk grøt.
  2. Tilsett alle tørre ingredienser sammen med resten av vannet og honningen.
  3. Bland alt godt sammen, min 5 min. 
  4. Kle to 1-liters brødformer med bakepapir og fordel deigen i disse to. 
  5. Sett til heving i ca 45 min.
  6. Pensel brødene med litt vann og strø gjerne litt bokhveteflak eller frø på toppen. 
  7. Stekes i ca 50 min
  8. Ta ut av brødformen, fjern bakepapiret og avkjøl på rist. 

God fornøyelse!

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha