Eltefritt surdeigsbrød

Eltefritt Surdeigsbrød

Når først surdeigen er i gang er det bare "å smi mens jernet er varmt" og løsningen eltefritt + surdeig = himmelsk godt!

 

Du trenger:

  • 50 gram surdeigstarter (som du mater opp med 70 gram Rismel fullkorn fra Det Glutenfrie Verksted pluss 100 gram lunkent vann)
  • 1 pose Eltefritt Brød miks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 5,5 dl vann

Dette gjør du:

  1. Start med å mate opp surdeigen og la denne blandingen stå over natten i en bakebolle dekket med plast.
  2. Bland inn Eltefri Brødmiks og vann. Bland sammen med bruk av en slikkepott.
  3. Sett deigen til heving overnatten, min 8 timer.
  4. Sett ovnen på 250 grader og la jerngryta varmes opp sammen med ovnen.
  5. Ha litt ekstra mel på kjøkkenbenken og ta deigen ut av bakebollen
  6. Brett deigen lett sammen - tilsett ekstra mel om deigen oppleves altfor våt. Men, den skal være klissete.
  7. Legg bakebollen på hode over deigen og la heve mens ovnen blir varm.
  8. Ta gryta ut av ovnen (obs! den er varm) strø litt mel i bunn av gryta og legg deigen i. Lag et par riss i deigen før du legger på lokket. 
  9. Stekes på 250 grader i 45 min før du skrur ned til 220 grader og steker videre i 15-20 min.
  10. Avkjøles på rist før du skjærer i det.

Tips! Dette brødet holder seg godt i flere dager på kjøkkenbenken om du pakker det inn i et rent kjøkkenhåndkle, alternativt en brødpose. 

Tips! Kan også skjæres opp i skiver og fryses ned og så tar du opp etter behov og tiner det raskt ved hjelp av brødrister.

Trenger du oppskrift og fremgangsmåte på surdeig så kan du følge første del av oppskriften til denne linken  

0 0
Feed

Skriv en kommentar