GJÆRBAKST

Her finner du en oversikt over alle produktene jeg har utviklet som kan brukes til gjærbakst. Med produktserien ønsker jeg å tilby et bredt utvalg løsninger fra dagens første, til siste måltid. Derfor har hver bakemiks mange variasjonsmuligheter slik at du enkelt kan ha et variert kosthold. Her er det bare å bruke fantasien og komme opp med kreative løsninger!

LURER DU PÅ HVOR DU KAN KJØPE PRODUKTENE?

Heldigvis har det blitt enklere å få tak i glutenfri mat i dag enn det har vært tidligere. De store matvarekjedene har fått øynene opp for disse alternativene og det er bra for oss som er allergikere. Jeg syns fortsatt det er i overkant stort utvalg av mindre næringsrike, glutenfrie alternativer, men jeg håper at min produktserie kan gjøre det litt enklere for deg selv i en hektisk hverdag å få til gode, smakfulle, nyttige og næringsrike løsninger.

Her finner du en oversikt over hvilke butikker og nettbutikker som fører mine økologiske og glutenfrie produkter.

  • Kikertmel
    29/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Kikertmel

    Kikertmel er laget av tørkede kikerter og kan brukes i alt fra jevning av supper og sauser, til pannekaker eller dine egne falafler. Kikerter har høyt innhold av både protein og kostfiber og en kjent ingrediens for deg som lever vegansk. 


    INGREDIENSER:

    kikertmel*

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.


    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi: 1443 kJ (344 kcal)

    Fett: 5,9 g

    Mettet fett: 1,1 g

    Karbohydrater: 44 g

    Sukkerarter: 2,4 g

    Kostiber: 15,5 g

    Protein: 19,0 g

    Salt: 0,06 g

    Les mer
  • Hirseflak fra Det Glutenfrie Verksted Hirseflak
    29/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Hirseflak

    Hirseflokker er utmerket sammen med andre glutenfrie melsorternår du baker brød eller rundstykker. Passer godt samen med en frokostblanding.


    ØKOLOGISKE HIRSEFLAK INGREDIENSER:
    hirseflak*
    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.


    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS):
    Energi: 1530kJ / 364 kcal

    Fett: 1,8 g

    - herav mettet fett: 3,9g

    Karbohydrater: 68,8g

    - herav sukker: 1,6g

    Fiber: 3,9g

    Protein: 10,6g

    Salt: 0,01g

    Les mer
  • Bokhveteflak
    29/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Bokhveteflak

    Bokhvete har en nøtteaktig smak, og bokhveteflak egner seg godt i bakst sammen med andre glutenfrie meltyper. Prøv det også i grøt eller i müsli. Bokhvete er en god kilde til fiber. 


    INGREDIENSER:

    Bokhveteflak*

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.


    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G)

    Energi: 1531 kJ (364 kcal)

    Fett: 2,7 g

    Mettet fett: 0,5 g

    Karbohydrater: 70,7 g

    Sukkerarter: 0,4 g

    Fiber: 3,6 g

    Protein: 11,7g

    Salt: 0,0 g

    Les mer
  • Surdeigspulver Surdeigspulver
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Surdeigspulver

    Her i Det Glutenfrie Verksted bakes det mye! Det å teste ut nye muligheter, nye kombinasjoner, smaker og former er jo det som gir inspirasjon!

    SUPERENKEL VEI TIL SURDEIGSBRØD

    Så hva gjør du om du ikke er den store bakemester’n og, eller, ønsker en enkel løsning for en vellykket bakst? Jo da kan man presentere en løsning på det slik som, for eksempel, Surdeigspulver. Din snarvei til en bakst med lengre holdbarhet og struktur i tillegg til at det gir baksten litt mer smak og litt mer farge. En enklere måte å lage surdeigsbrød på da vi her har tørket surdeig og malt til pulver slik at du i stedet for å mate din egen surdeig kan tilsette pulver i din vanlige bakst. Og det kan brukes både til glutenfri og vanlig bakst. Litt smart, ikke sant?

    SMAKSFORSTERKER TIL BAKST

    Surdeigspulveret er ikke noen erstatning for surdeigsstarter, og trenger derfor fortsatt gjær. Det er kun en smaksforsterker som du tilsetter din vanlige bakst – alt fra deiger til boller og brød, men også rører til pannekaker og vafler.

    FREMGANGSMÅTE

    Tilsett 1-2 ss i din brødbakst, eller 1-2 ts i røre. Glutenfritt uten sukker og salt. En annen positiv ting med dette pulveret er at det ikke er tilsatt hverken sukker eller salt. Og så er det både glutenfritt og økologisk, så klart!

    INGREDIENSER I SURDEIGSPULVER

    Bokhvetemel*95%, quinoamel*, startkultur.

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1602 kJ (378 kcal)

    Fett 3,2 g

    Mettet fett 0,9 g

    Karbohydrater 67 g

    Sukkerarter 6,4 g

    Fiber 4,2 g

    Protein 14 g

    Salt 0 g

    Les mer
  • Rismel Rismel fullkorn
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Rismel fullkorn

    Rismel er kanskje den enkleste sorten å få tak i når man skal bake glutenfritt. Rismel hjelper til med å gjøre baksten mer saftig og holdbar, og brukes best sammen med andre meltyper om du vil bake glutenfritt.

    Du har kanskje noen favoritt oppskrifter du ønsker å gjøre glutenfrie? Da kan rismel være et alternativ å bytte ut vanlig hvetemel med.

    INGREDIENSER:

    fullkorn rismel*

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1490 kJ (352 kcal)

    Fett 2,2 g

    Mettet fett 0,6 g

    Karbohydrater 74 g

    Sukkerarter 0,7 g

    Fiber 2,2 g

    Protein 7,8 g

    Salt 0,03 g

    Les mer
  • Maismel Maismel
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Maismel

    Maismel er supert å kombinere med andre melsorter om du vil bake brød, kaker eller vafler. Maismel er helt nødvendig om du ønsker å bake tortillas. Leg merke til fargen! Nydelig;) 

    HVORFOR ØKOLOGISK?

    Jeg har valgt å bruke økologiske råvarer i mine bakemikser og rent mel i posen av den enkle grunn at jeg tror det er best for deg og meg. Det er mange diskusjoner og meninger rundt dette, men hver og en får avgjøre hva som oppleves best for seg. 

    INGREDIENSER:

    Maismel*

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1484 kJ (350 kcal)

    Fett 1,1 g

    Mettet fett 0,1 g

    Karbohydrater 73,8 g

    Sukkerarter 1,5 g

    Fiber 5 g

    Protein 8,8 g

    Salt < 0,01 g

    Les mer
  • Bokhvetemel Bokhvetemel fullkorn
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Bokhvetemel fullkorn

    Bokhvetemel er nesten en nødvendighet når det kommer til glutenfri bakst. Det kan brukes til jevning i stuinger og sauser, til pannekaker, kaker og paier og du kommer nesten ikke utenom litt bokhvete om du ønsker å bake brød. Bokhvete er ganske digstinkt på smak, og gjør seg derfor best i kombinasjon med andre glutenfrie melsorter. 

    ØKOLOGISK BOKHVETE

    INGREDIENSER:

    fullkorn bokhvete*

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1531 kJ (364 kcal)

    2,7 2,7 g

    Mettet fett 0,5 g

    Karbohydrater 70,7 g

    Sukkerarter 0,4 g

    Fiber 3,6 g

    Protein 11,7g

    Salt <0,01 g

    Les mer
  • Quinoamel Quinoamel (Økologisk)
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Quinoamel (Økologisk)

    Quino er svært næringsrikt og er en fin kilde til kostfiber og protein. Prøv det i grøt, eller som en kombinasjon med andre glutenfrie melsorter når du skal bake, eller som tillegg i vaffel og pannekakerøre. 

    ØKOLOGISK QUINOA MEL

    INGREDIENSER:

    quinoamel*

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1546 kJ (368 kcal)

    Fett 5,9 g

    Mettet fett 0,5 g

    Karbohydrater 62,4 g

    Sukkerarter 1,8 g

    Fiber 6,9 g

    Protein 12,2 g

    Salt 0,01 g

    Les mer
  • Søt bakemiks Søt bakemiks
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Søt bakemiks

    En miks til alle dine søte favoritter! Det gjør det hele enklere og navnet på alle godsakene du nå kan trylle frem er nesten uendelige, nesten hvertfall ;)

    ØKOLOGISK GLUTENFRI MIKS

    Kesam gjør at bollene blir saftige, og gode, og med snev av kardemomme så er gjærbaksten godkjent. Vær oppmerksom på at kesam skal varmes opp sammen med melk og smør for du tilsetter gjær og miks. IKKE TILSETT KALD KESAM, ELLER KESAM RETT FRA KJØLESKAPET! Tar du kesam rett fra kjøleskapet ender det stort sett med et hardt og tørt resultat. Et annet tips er å bruke fersk gjær til gjærbakst. Jeg har testet uendelige varianter med både tørr- og fersk gjær og konklusjonen er at fersk gjær gjør baksten litt luftigere. 

    Bytt ut kesam med soyayoghurt om du ønsker et melkefritt alternativ!

    Jeg vil anbefale å la deigen heve i bakebollen før du former til boller eller annet. Hev så en runde til før du setter inn i oppvarmet ovn. Følg også med på steketiden da den ofte varierer fra ovn til ovn.

    SØT BAKEMIKS KAN BRUKES PÅ MANGE MÅTER

    Sjekk under fanen «Mine oppskrifter/ Gjærbakst» for flere baketips, og legg gjerne igjen en kommentar om du har et tips eller en erfaring du ønsker å dele. På den måten kan vi kanskje inspirere hverandre?

    INGREDIENSER:

    Maisstivelse*, rårørsukker*, sammalt hirsemel*, sammalt rismel*, malt psylliumskall*, fortykningsmiddel (guarkjernemel*), kardemomme*, havsalt. 

    Kan inneholde spor av soya.

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1493 kJ (352 kcal)

    Fett 0,6 g

    Mettet fett 0,1 g

    Karbohydrater 82,4 g

    Sukkerarter 20,8 g

    Fiber 4,9 g

    Protein 1,8 g

    Salt 0,107 g

    NÆRINGSBEREGNING PR 100 GRAM FERDIG BAKST (INKL KESAM, GJÆR, MELK OG SMØR) 

    Energi 1189 kJ (282 kcal)

    Fett 5,6 g

    herav Mettet fett 3,4 g

    Karbohydrater 51,8 g

    herav Sukkerarter 14,7 g

    Fiber 3,0 g

    Protein 4,2 g

    Salt 0,123 g

    Les mer
  • Eltefritt brød Eltefritt brød
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Eltefritt brød

    Glutenfritt, hjemmebakt brød er det mange som rynker på nesa over, eller bare kjenner på usikkerheten knyttet til vanskelig, klissete deig å jobbe med, dårlig til å heve og tørt og smakløst.

    Nå vil jeg si det har blitt enda enklere å sikre et skikkelig godt og smakfullt glutenfritt brød med denne miksen.

    Du blander alt kvelden før med vann og litt gjær, setter til heving på kjøkkenbenken over natten og sikrer en knall start på dagen med enten brød eller rundstykker

    Helt klart verdt en bakst eller to og helt klart blitt en av mine favoritter!

    ØKOLOGISK, GLUTENFRI MIKS

    Følg fremgangsmåten på posen og ha alt klart innen du startet. Du trenger ikke kjøkkenmaskin for å få til denne. Deigen er enkle å jobbe med og du kan fint bruke hendene til å forme brødet eller rundstykker om du ønsker å prøve ut det. Kan være lurt å ha litt ekstra mel sånn bare i tilfelle. Sjekk oppskriftsiden for flere tips og oppskrifter, eller følg denne linken. 

    NØKKELHULLMERKET

    Det er et kvalitetstegn å kunne merke miksen med nøkkelhull - det gir en indikasjon på at denne miksen inneholder fiber, lite salt og/ eller sukker.

    INGREDIENSER:

    Fullkorn havre*, maisstivelse*, fullkorn rismel*, brunt hirsemel*, solsikkefrø*, bokhveteflak*, linfrø*, fullkorn risflak*, chaifrø*(salvia hispanica) havsalt, fortykner; guargum*

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)/ PR 100G BAKEMIKS

    Energi 1601 kJ/381 kcal 

    Fett 9,7g 

    Mettet fett 1,3g 

    Karbohydrater 58,9g

    Sukkerarter 0,6g

    Fiber 8,1g

    Protein 10,4g

    Salt 1,442g

    NÆRINGSBEREGNING PR 100G FERDIG BAKST (inkl vann og 1/2 ts tørrgjær) 

    Energi 1056kJ/ 251 kcal

    Fett 6,2g

    herav Mettet fett 0,8g

    Karbohydrater 39,4g

    herav Sukkerarter 0,4g

    Fiber 5,2g

    Protein 6,8g

    Salt 0,922 g

    Les mer
  • Brød Brød
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Brød

    Det jeg savnet mest av alt etter at jeg fikk diagnosen cøliaki, og klar beskjed om at alt med gluten måtte ekskluderes, var et godt, grovt, saftig og smakfullt brød. Jeg opplevde faktisk en stor sorg da jeg etter hvert skjønte at det kunne bli en stor utfordring.

    EN GLUTENFRI BRØDMIKS SOM SMAKER GODT!

    Helt til jeg, etter utallige bakeforsøk, kom frem til en miks som faktisk smakte godt. Nå sirkler faktisk hele familien rundt kjøkkenbenken for å sikre seg en smak av den ferske brødbaksten. Og det kan bare tyde på en ting: Dette brødet er godt!

    BRØDET KAN BAKES UTEN MELK

    Siden det er flere som også opplever laktoseintoleranse kan brødet fint bakes uten melk. Kulturmelken gjør brødet helt klart mer saftig og holdbart, men alternativet uten melk smaker også godt.

    TIPS!

    Skjær brødet opp i skiver og legg i fryseren. På den måten kan du enkelt riste deg det antallet skiver du behøver til frokost, matpakke og lignende. Brødbakemaskin har jeg dessverre et anstrengt forhold til, men det skal være fullt mulig å bruke samme fremgangsmåte som du ellers gjør for å få til et godt brødbakemaskinbrød.

    INGREDIENSER

    Maismel, sammalt havregrynmel, rismel, sammalt teffmel, sammalt bokhveteflak, flak av fullkornsris, solsikkefrø, sammalt hirsemel, linfrø, chiafrø, fortykningsmiddel (guarkjernemel), havsalt. 

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    Energi 1528 kJ (362 kcal)

    Fett 5,8 g

    Mettet fett 0,8 g

    Karbohydrater 66,1 g

    Sukkerarter 0,7 g

    Fiber 7,2 g

    Protein 7,8 g

    Salt 0,7g

    Les mer
  • Fiberbrød Fiberbrød
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Fiberbrød

    Vi blir vel alle litt lei av det daglige brødet og dette brødet gir en deilig variasjon. Smaker skikkelig godt både til frokost, lunsj og kvelds men også til ost om du ikke har funnet et godt alternativ til kjeks.

    TILSETT FRUKT, OG FÅ ET SAFTIG MÜSLIBRØD

    Lurt å variere litt synes jeg. Denne miksen kan du også variere med å for eksempel tilsette tørket frukt – da får du et saftig og nydelig Müslibrød. Du kan også tilsette flere typer nøtter for en variasjon.

    UTEN

    Gjær*), egg, laktose og hvete i tillegg til å være vegansk og kolestrolfri. 

    *) gjær tilsettes miksen ved baking.

    INGREDIENSER I GLUTENFRITT FIBERBRØD

    Sammalt rismel*(36,2%), solsikkekjerner (25%), maisstivelse*, malte linfrø* (9%), linfrø*8%, bokhvete surdeigspulver* (bokhvetemel*, quionamel*, startkultur), havsalt, rårørsukker*, instant karamel* (karamel*, maltodextrin*) fortykningsmiddel (guarkjernemel*). 

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1804 kJ (429 kcal)

    Fett 19 g

    Mettet fett 2,3 g

    Karbohydrater 47 g

    Sukkerarter 2,8 g

    Fiber 7,8 g

    Protein 13,0 g

    Salt 1,9 g

    Les mer
  • Focaccia Focaccia
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Focaccia

    Nybakt, fersk og duftende Focaccia? Nammm… Det er noe med å ha muligheten til en variasjon, og denne miksen synes jeg byr på masse. Enkel å bake, enkel å variere basert på dine ønsker og kreativitet, en lykke å servere og passer til alt fra tapas, grill, nattmat, matpakke, turmat osv. Eller gjør det enkelt og server nybakt focaccia med aioli – nesten litt lykke over det.

    UTEN

    Gjær*), egg, laktose og hvete i tillegg til at den er vegansk og kolestrolfri

    *) gjær tilsettes ved baking

    INGREDIENSER I GLUTENFRI FOCACCIA

    Maisstivelse*, sammalt rismel*, sammalt hirsemel*, malt loppefrøskall*, havsalt, fortykningsmiddel (guarkjernemel*). 

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1433 kJ (338 kcal)

    Fett 0,7 g

    Mettet fett 0,2 g

    Karbohydrater 77,8 g

    Sukkerarter 0,2 g

    Fiber 5,5 g

    Protein 2,3 g

    Salt 2,1 g

    Les mer
  • Nistebrød Nistebrød
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Nistebrød

    Glutenfrie polarbrød er det mange av dere som har etterspurt. Polarbrød som er enkle å bake, smakfulle og uten for mye rariteter i seg. Etter en god del runder med ulike ingredienser og blandingsforhold ble Nistebrød miksen en realitet.

    Superenkle å bake, og ferdige Nistebrød på 30 min. Perfekt til nistemat, frokost, lunsj, på vei til trening, etter trening, topptur, sopptur (eller helt på bærtur).

    Pst, jeg kan ikke kalle det polarbrød da det er beskyttet varemerke, men Nistebrød er jo like dekkende det? Enig?

    ØKOLOGISK GLUTENFRI MIKS

    Følg fremgangsmåten på posen og ha alt klart innen du startet. Du trenger ikke kjøkkenmaskin for å få disse til, men det gjør ofte resultatet litt bedre. Deigen er enkle å jobbe med og du kan fint bruke hendene til å forme boller som du igjen klemmer flate. 

    NISTEBRØDMIKSEN KAN OGSÅ BLI TIL BRØD

    Ønsker du et velsmakende brød istedet så sjekk under Mine Oppskrifter/ Gjærbakst hvor jeg baker brød med utgangspunkt i denne miksen. 

    NØKKELHULL

    Det er et kvalitetstegn å kunne merke miksen med nøkkelhull - det gir en indikasjon på at denne miksen inneholder fiber, lite salt og/ eller sukker.

    INGREDIENSER:

    Sammalt glutenfri havregryn*, rismel*, sammalt havremel*, malte golden linfrø*, maismel*, bokhvete surdeigspulver* (bokhvete mel*, quinoamel*, startkultur), malte psylliumskall*, havsalt, kokosblomstsukker*.

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)/ PR 100G BAKEMIKS

    Energi 1559 kJ/370 kcal 

    Fett 6,1 g 

    Mettet fett 0,9 g 

    Karbohydrater 63 g

    Sukkerarter 1,5 g

    Fiber 8,3 g

    Protein 11,1 g

    Salt 1,3g

    NÆRINGSBEREGNING PR 100G FERDIG BAKST 

    Energi 1108kJ/ 263 kcal

    Fett 6,2 g

    herav Mettet fett 2,0 g

    Karbohydrater 41,4 g

    herav Sukkerarter 1,0 g

    Fiber 5,5 g

    Protein 7,7 g

    Salt 0,878 g

    Les mer