Middagsprodukter

Her finner du en oversikt over alle produktene jeg har utviklet som kan brukes til middagsretter. Med produktserien ønsker jeg å tilby et bredt utvalg løsninger fra dagens første, til siste måltid. Derfor har hver bakemiks mange variasjonsmuligheter slik at du enkelt kan ha et variert kosthold. Her er det bare å bruke fantasien og komme opp med kreative løsninger!

LURER DU PÅ HVOR DU KAN KJØPE PRODUKTENE?

Heldigvis har det blitt enklere å få tak i glutenfri mat i dag enn det har vært tidligere. De store matvarekjedene har fått øynene opp for disse alternativene og det er bra for oss som er allergikere. Jeg syns fortsatt det er i overkant stort utvalg av mindre næringsrike, glutenfrie alternativer, men jeg håper at min produktserie kan gjøre det litt enklere for deg selv i en hektisk hverdag å få til gode, smakfulle, nyttige og næringsrike løsninger.

Her finner du en oversikt over hvilke butikker og nettbutikker som fører mine økologiske og glutenfrie produkter.

  • Det Glutenfrie Verksted sine crackers med sesamfrø Crackers Sesam
    29/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Crackers Sesam

    Miniknekkebrød laget med surdeig, havsalt og sesamfrø.Perfekt til dipp, ost eller suppe. Glutenfritt og økologisk. Smaker godt som de er eller som perfekt tilbehør.


    ØKOLOGISKE MINIKNEKKEBRØD INGREDIENSER:
    Fullkorn havremel*, sesamfrø (23%)*, bokhvetemel*, sukkerrørsirup, honning, mais, linfrømel, saltKan inneholde spor av melk.
    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS):
    Energi: 1700kJ /410kcal

    Fett: 15g

    - herav mettet fett: 2,4g

    Karbohydrater: 49g

    - herav sukker: 4,4g

    Fiber: 7,8g

    Protein: 14g

    Salt: 2,2g

    Les mer
  • Det Glutenfrie Verksted sine Crackers med rosmarin Crackers Rosmarin
    29/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Crackers Rosmarin

    Miniknekkebrød laget med fullkorn og havsalt. Lett krydret med rosmarin. Perfekt til dipp, ost eller suppe. Glutenfritt og økologisk.Smaker godt som de er eller som perfekt tilbehør.


    ØKOLOGISKE MINIKNEKKEBRØD INGREDIENSER:
    Fullkorn havremel*, bokhvetemel*, maismel*, Rosmarin (6,2%), havrekli, sirup, salt, honning, havsalt. Kan inneholde spor av sesam og melk.
    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.


    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)
    Energi: 1460kJ /350kcal

    Fett: 5,2g

    - herav mettet fett: 0,9g

    Karbohydrater: 61g

    - herav sukker: 6,6g

    Fiber: 7,7g

    Protein: 11g

    Salt: 2,1g

    Les mer
  • Pai Pai
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Pai

    Denne håper jeg vil glede deg like mye som den gleder meg!

    KAN BRUKES BÅDE TIL VANLIGE OG SØTE PAIER

    Miksen holder til en stor paiform og inneholder stort sett rismel. Enkel å mikse og enkel å bake ut. Fantastisk god som lunsj, til venninnekveld, pokerkveld ;), middag eller rester til morgendagens matpakke. Jeg vil legge ut flere tips og smaksvarianter under fanen Oppskrifter og tips – sjekk ut den eller lag din egen favoritt og del den gjerne med meg.

    PAI- OG QUICHE MIKS

    Denne miksen inneholder to mikser slik at du kan lage både en vanlig pai/ quiche og en søt pai/ terte. Genialt, eller hva? Denne miksen har lavt saltinnhold som er bra for alle.

    SØT PAI- ELLER TERTE

    Yippi!! Tilsett 60 gram melis, eller juster mengden etter din smak, og lag en deilig pai fylt med sesongens bær og frukt. Smaker himmelsk!

    INGREDIENSER I GLUTENFRI PAI-MIKS

    Rismel*, rissirup pulver* havsalt.

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1632 kJ (385 kcal)

    Fett 1,5 g

    Mettet fett 0,4 g

    Karbohydrater 85,0 g

    Sukkerarter 2,1 g

    Fiber 2,0 g

    Protein 7,0 g

    Salt

    Les mer
  • Pizzabunn Pizzabunn
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Pizzabunn

    Da eldstemann også fikk cøliaki ble den tradisjonelle fredags pizza’n en liten utfordring. Her fikk jeg masse inspirasjon og hjelp fra ungdommen selv (heldigvis) og resultatet har blitt så bra!

    GOD, GLUTENFRI PIZZABUNN!

    Nå er pizza tilbake på menyen og det spiller egentlig ingen rolle om det er fredag eller tirsdag – denne pizzabunn miksen smaker like godt uansett. Du tilsetter kun 2,5 dl lunkent vann og 2 ss olje, blandes godt i kjøkkenmaskin og kjevles ut til en tynn pizzaleiv. Bruk gjerne ett ekstra bakeark som gjør det enklere å bruke kjevle til å kjevle ut en tynn og god pizzabunn. Smør på pizzasaus og ta på det pizzafyllet du elsker. Og litt ost på toppen, selvfølgelig!

    LAG PIZZASNURRER ELLER CALZONE

    Samme miks kan du enkelt lage calzone av, en stor, eller flere små.

    Jeg lager også ofte pizzasnurrer da de er supre å fryse ned slik at de unge i huset kan ta med i matpakken, eller enkelt tine opp til et mellommåltid.

    TIPS

    Ikke legg altfor mye fyll på deigen – det som da ofte skjer er at deigen forblir litt rå.

    INGREDIENSER I GLUTENFRI PIZZABUNN

    Sammalt rismel*, maisstivelse*, rismel*, bakepulver (hevemiddel / natriumhydrogenkarbonat), surhetsregulerende middel (monokaliumtartrat), maisstivelse*), fortykningsmiddel (guarkjernemel*), quinoa surdeigspulver (quinoamel*, rismel*, startkulturer), havsalt, tørrgjær, rårørsukker*, fortykningsmiddel (xanthangummi). 

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1438 kJ (339 kcal)

    Fett 1,2 g

    Mettet fett 0,3 g

    Karbohydrater 75,0 g

    Sukkerarter 1,3 g

    Fiber 3,3 g

    Protein 4,9 g

    Salt 2,1 g

    Les mer
  • Pannekaker Pannekaker
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Pannekaker

    Glade barn?

    GLUTENFRI OG ØKOLOGISK PANNEKAKE-MIKS

    Med denne miksen tror jeg faktisk det kan garanteres – det blir mer enn nok til alle, ca 15 pannekaker av en pose. Stek og server til middag med en deilig suppe til, eller hvorfor ikke bare lage blåbær pannekaker?

    SERVER GLUTENFRIE PANNEKAKER TIL LUNSJ ELLER MIDDAG

    Eller prøv en ny variant med snøfrisk, salat, parma skinke til lunsj – en litt utradisjonell måte å servere pannekaker på og veeeldig godt.

    INGREDIENSER I GLUTENFRIE PANNEKAKER

    Rismel*, sammalt rismel*, tapiokastivelse*, bakepulver (hevemiddel: natriumhydrogenkarbonat), surhetsregulerende middel:kremotartari, maismel*), havsalt. 

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1567 kJ (369 kcal)

    Fett 1,5 g

    Mettet fett 0,4 g

    Karbohydrater 82 g

    Sukkerarter 0,3 g

    Fiber 2,2 g

    Protein 6,5 g

    Salt 0,5 g

    Les mer
  • Focaccia Focaccia
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Focaccia

    Nybakt, fersk og duftende Focaccia? Nammm… Det er noe med å ha muligheten til en variasjon, og denne miksen synes jeg byr på masse. Enkel å bake, enkel å variere basert på dine ønsker og kreativitet, en lykke å servere og passer til alt fra tapas, grill, nattmat, matpakke, turmat osv. Eller gjør det enkelt og server nybakt focaccia med aioli – nesten litt lykke over det.

    UTEN

    Gjær*), egg, laktose og hvete i tillegg til at den er vegansk og kolestrolfri

    *) gjær tilsettes ved baking

    INGREDIENSER I GLUTENFRI FOCACCIA

    Maisstivelse*, sammalt rismel*, sammalt hirsemel*, malt loppefrøskall*, havsalt, fortykningsmiddel (guarkjernemel*). 

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1433 kJ (338 kcal)

    Fett 0,7 g

    Mettet fett 0,2 g

    Karbohydrater 77,8 g

    Sukkerarter 0,2 g

    Fiber 5,5 g

    Protein 2,3 g

    Salt 2,1 g

    Les mer
  • Falafel Falafel
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Falafel

    Har du først fått smaken på falafel så er det noe de fleste bare vil ha mer av. Basisen for falafel er i hovedsak kikerter og i min miks har jeg også tilsatt krydder som chili, koriander, spisskummen og litt hvitløk som igjen gjør det enkelt for deg. Du har nemlig alt du trenger i en miks. Du tilsetter kun 5 dl kokende vann. En skikkelig god og spicy smaks kombinasjon. Andre gode egenskaper er lavt innhold av mettet fett, og at den har høyt kostfiber- og protein innhold.

    SERVER FALAFEL TIL KJØTTFRI MANDAG

    Bruk denne miksen som ditt alternativ til «kjøttfri mandag» eller lag den som en liten mellomrett eller lunsj med deilig salat til. Barna vil nok også sette pris på noen falafler i matboksen – skikkelig godsaker. Disse er godt krydret og derfor synes jeg det kan gjøres ganske enkelt med tilbehør. Lag for eksempel en deilig hummus å ha ved siden av. Prøv min oppskrift på rødbethummus om du elsker norske rotgrønnsaker (som meg) eller lag din egen favoritt. Jeg baker enkelte ganger pitabrød ved å bruke Foccacia miksen og det er jo en uslåelig kombinasjon!

    UTEN

    Gjær, egg, laktose og hvete i tillegg til å være vegansk og kolestrolfri! :)

    INGREDIENSER I GLUTENFRI FALAFEL-MIKS

    Sammalt kikert*, kikertmel*, paprikabiter*, havsalt, cummin*, chili pulver*, koriander*, hvitløkpulver*.

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1408 kJ (335kcal)

    Fett 5,9 g

    Mettet fett 1,0 g

    Karbohydrater 42,8 g

    Sukkerarter 4,6 g

    Fiber 15,9 g

    Protein 17,9 g

    Salt 2,1 g

    Les mer