GJÆRBAKST uten gjær

Her finner du en oversikt over alle produktene jeg har utviklet som kan brukes til gjærbakst uten gjær. Med produktserien ønsker jeg å tilby et bredt utvalg løsninger fra dagens første, til siste måltid. Derfor har hver bakemiks mange variasjonsmuligheter slik at du enkelt kan ha et variert kosthold. Her er det bare å bruke fantasien og komme opp med kreative løsninger!

LURER DU PÅ HVOR DU KAN KJØPE PRODUKTENE?

Heldigvis har det blitt enklere å få tak i glutenfri mat i dag enn det har vært tidligere. De store matvarekjedene har fått øynene opp for disse alternativene og det er bra for oss som er allergikere. Jeg syns fortsatt det er i overkant stort utvalg av mindre næringsrike, glutenfrie alternativer, men jeg håper at min produktserie kan gjøre det litt enklere for deg selv i en hektisk hverdag å få til gode, smakfulle, nyttige og næringsrike løsninger.

Her finner du en oversikt over hvilke butikker og nettbutikker som fører mine økologiske og glutenfrie produkter.

  • Det Glutenfrie Verksted sine crackers med sesamfrø Crackers Sesam
    29/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Crackers Sesam

    Miniknekkebrød laget med surdeig, havsalt og sesamfrø.Perfekt til dipp, ost eller suppe. Glutenfritt og økologisk. Smaker godt som de er eller som perfekt tilbehør.


    ØKOLOGISKE MINIKNEKKEBRØD INGREDIENSER:
    Fullkorn havremel*, sesamfrø (23%)*, bokhvetemel*, sukkerrørsirup, honning, mais, linfrømel, saltKan inneholde spor av melk.
    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS):
    Energi: 1700kJ /410kcal

    Fett: 15g

    - herav mettet fett: 2,4g

    Karbohydrater: 49g

    - herav sukker: 4,4g

    Fiber: 7,8g

    Protein: 14g

    Salt: 2,2g

    Les mer
  • Det Glutenfrie Verksted sine Crackers med rosmarin Crackers Rosmarin
    29/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Crackers Rosmarin

    Miniknekkebrød laget med fullkorn og havsalt. Lett krydret med rosmarin. Perfekt til dipp, ost eller suppe. Glutenfritt og økologisk.Smaker godt som de er eller som perfekt tilbehør.


    ØKOLOGISKE MINIKNEKKEBRØD INGREDIENSER:
    Fullkorn havremel*, bokhvetemel*, maismel*, Rosmarin (6,2%), havrekli, sirup, salt, honning, havsalt. Kan inneholde spor av sesam og melk.
    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.


    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)
    Energi: 1460kJ /350kcal

    Fett: 5,2g

    - herav mettet fett: 0,9g

    Karbohydrater: 61g

    - herav sukker: 6,6g

    Fiber: 7,7g

    Protein: 11g

    Salt: 2,1g

    Les mer
  • Kikertmel
    29/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Kikertmel

    Kikertmel er laget av tørkede kikerter og kan brukes i alt fra jevning av supper og sauser, til pannekaker eller dine egne falafler. Kikerter har høyt innhold av både protein og kostfiber og en kjent ingrediens for deg som lever vegansk. 


    INGREDIENSER:

    kikertmel*

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.


    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi: 1443 kJ (344 kcal)

    Fett: 5,9 g

    Mettet fett: 1,1 g

    Karbohydrater: 44 g

    Sukkerarter: 2,4 g

    Kostiber: 15,5 g

    Protein: 19,0 g

    Salt: 0,06 g

    Les mer
  • Hirseflak fra Det Glutenfrie Verksted Hirseflak
    29/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Hirseflak

    Hirseflokker er utmerket sammen med andre glutenfrie melsorternår du baker brød eller rundstykker. Passer godt samen med en frokostblanding.


    ØKOLOGISKE HIRSEFLAK INGREDIENSER:
    hirseflak*
    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.


    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS):
    Energi: 1530kJ / 364 kcal

    Fett: 1,8 g

    - herav mettet fett: 3,9g

    Karbohydrater: 68,8g

    - herav sukker: 1,6g

    Fiber: 3,9g

    Protein: 10,6g

    Salt: 0,01g

    Les mer
  • Bokhveteflak
    29/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Bokhveteflak

    Bokhvete har en nøtteaktig smak, og bokhveteflak egner seg godt i bakst sammen med andre glutenfrie meltyper. Prøv det også i grøt eller i müsli. Bokhvete er en god kilde til fiber. 


    INGREDIENSER:

    Bokhveteflak*

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.


    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G)

    Energi: 1531 kJ (364 kcal)

    Fett: 2,7 g

    Mettet fett: 0,5 g

    Karbohydrater: 70,7 g

    Sukkerarter: 0,4 g

    Fiber: 3,6 g

    Protein: 11,7g

    Salt: 0,0 g

    Les mer
  • Surdeigspulver Surdeigspulver
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Surdeigspulver

    Her i Det Glutenfrie Verksted bakes det mye! Det å teste ut nye muligheter, nye kombinasjoner, smaker og former er jo det som gir inspirasjon!

    SUPERENKEL VEI TIL SURDEIGSBRØD

    Så hva gjør du om du ikke er den store bakemester’n og, eller, ønsker en enkel løsning for en vellykket bakst? Jo da kan man presentere en løsning på det slik som, for eksempel, Surdeigspulver. Din snarvei til en bakst med lengre holdbarhet og struktur i tillegg til at det gir baksten litt mer smak og litt mer farge. En enklere måte å lage surdeigsbrød på da vi her har tørket surdeig og malt til pulver slik at du i stedet for å mate din egen surdeig kan tilsette pulver i din vanlige bakst. Og det kan brukes både til glutenfri og vanlig bakst. Litt smart, ikke sant?

    SMAKSFORSTERKER TIL BAKST

    Surdeigspulveret er ikke noen erstatning for surdeigsstarter, og trenger derfor fortsatt gjær. Det er kun en smaksforsterker som du tilsetter din vanlige bakst – alt fra deiger til boller og brød, men også rører til pannekaker og vafler.

    FREMGANGSMÅTE

    Tilsett 1-2 ss i din brødbakst, eller 1-2 ts i røre. Glutenfritt uten sukker og salt. En annen positiv ting med dette pulveret er at det ikke er tilsatt hverken sukker eller salt. Og så er det både glutenfritt og økologisk, så klart!

    INGREDIENSER I SURDEIGSPULVER

    Bokhvetemel*95%, quinoamel*, startkultur.

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1602 kJ (378 kcal)

    Fett 3,2 g

    Mettet fett 0,9 g

    Karbohydrater 67 g

    Sukkerarter 6,4 g

    Fiber 4,2 g

    Protein 14 g

    Salt 0 g

    Les mer
  • Rismel Rismel fullkorn
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Rismel fullkorn

    Rismel er kanskje den enkleste sorten å få tak i når man skal bake glutenfritt. Rismel hjelper til med å gjøre baksten mer saftig og holdbar, og brukes best sammen med andre meltyper om du vil bake glutenfritt.

    Du har kanskje noen favoritt oppskrifter du ønsker å gjøre glutenfrie? Da kan rismel være et alternativ å bytte ut vanlig hvetemel med.

    INGREDIENSER:

    fullkorn rismel*

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1490 kJ (352 kcal)

    Fett 2,2 g

    Mettet fett 0,6 g

    Karbohydrater 74 g

    Sukkerarter 0,7 g

    Fiber 2,2 g

    Protein 7,8 g

    Salt 0,03 g

    Les mer
  • Maismel Maismel
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Maismel

    Maismel er supert å kombinere med andre melsorter om du vil bake brød, kaker eller vafler. Maismel er helt nødvendig om du ønsker å bake tortillas. Leg merke til fargen! Nydelig;) 

    HVORFOR ØKOLOGISK?

    Jeg har valgt å bruke økologiske råvarer i mine bakemikser og rent mel i posen av den enkle grunn at jeg tror det er best for deg og meg. Det er mange diskusjoner og meninger rundt dette, men hver og en får avgjøre hva som oppleves best for seg. 

    INGREDIENSER:

    Maismel*

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1484 kJ (350 kcal)

    Fett 1,1 g

    Mettet fett 0,1 g

    Karbohydrater 73,8 g

    Sukkerarter 1,5 g

    Fiber 5 g

    Protein 8,8 g

    Salt < 0,01 g

    Les mer
  • Bokhvetemel Bokhvetemel fullkorn
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Bokhvetemel fullkorn

    Bokhvetemel er nesten en nødvendighet når det kommer til glutenfri bakst. Det kan brukes til jevning i stuinger og sauser, til pannekaker, kaker og paier og du kommer nesten ikke utenom litt bokhvete om du ønsker å bake brød. Bokhvete er ganske digstinkt på smak, og gjør seg derfor best i kombinasjon med andre glutenfrie melsorter. 

    ØKOLOGISK BOKHVETE

    INGREDIENSER:

    fullkorn bokhvete*

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1531 kJ (364 kcal)

    2,7 2,7 g

    Mettet fett 0,5 g

    Karbohydrater 70,7 g

    Sukkerarter 0,4 g

    Fiber 3,6 g

    Protein 11,7g

    Salt <0,01 g

    Les mer
  • Quinoamel Quinoamel (Økologisk)
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Quinoamel (Økologisk)

    Quino er svært næringsrikt og er en fin kilde til kostfiber og protein. Prøv det i grøt, eller som en kombinasjon med andre glutenfrie melsorter når du skal bake, eller som tillegg i vaffel og pannekakerøre. 

    ØKOLOGISK QUINOA MEL

    INGREDIENSER:

    quinoamel*

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1546 kJ (368 kcal)

    Fett 5,9 g

    Mettet fett 0,5 g

    Karbohydrater 62,4 g

    Sukkerarter 1,8 g

    Fiber 6,9 g

    Protein 12,2 g

    Salt 0,01 g

    Les mer